Péntekig még ingyenes a méhnyakrák elleni vakcina!

2016. december 12. 22:50

Szülői belegyezéssel beadható méhnyakrák elleni vakcina, péntekig még térítésmentesen igényelhető az általános iskola 7. osztályába járó lányok számára.

2016. december 12. 22:50

Péntekig, december 16-áig igényelhető térítésmentesen a méhnyakrák elleni vakcina azon lányoknak a számára, akik az általános iskola 7. osztályába járnak – mondta Szentes Tamás országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatornának hétfőn.

A tisztifőorvos jelezte, Magyarország Európában a harmadik az oltottság szempontjából Portugália és az Egyesült Királyság után, az elmúlt években az érintetteknek mintegy 75 százaléka igényelte a védőoltást, idén ez az arány várhatóan magasabb lesz.

Az önként vállalt oltás beadásához szükséges a szülői beleegyezés, ezért az oltás úgy igényelhető, hogy a szülők visszaküldik a beadhatóságról szóló nyilatkozatot.

Évente több mint 1000 méhnyakrákos daganat igazolódik és évente mintegy négyszázan vesztik életüket miatta – mutatott rá a tisztifőorvos, aki szerint ennél is többre tehető azoknak a száma, akik emiatt elvesztik termékenységüket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!