Az EU már nem tiltja a kínai napelemek uniós behozatalát

2018. szeptember 03. 12:53

A kínai napelemek uniós behozatalára vonatkozó korlátozás hétfő éjfélkor lejár.

2018. szeptember 03. 12:53

Az Európai Unió a továbbiakban nem terjeszti ki a hétfő éjfélkor lejáró, kínai napelemek uniós behozatalára vonatkozó korlátozó intézkedéseit – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

A tájékoztatás szerint figyelembe véve mind a gyártók, mind a napelemek használóinak és importálóinak igényeit, az öt éve érvényben lévő dömping- és szubvencióellenes szabályozás megszüntetése az unió egészének érdeke.

A döntést indokolja továbbá, hogy a behozatali árakat fokozatosan összehangolták a világpiaci árakkal, a piaci helyzet pedig az utóbbi időben nem változott annyit, hogy az indokolná a szabályozás fenntartását. A döntés figyelembe veszi az unió új, megújuló energiahasználatra vonatkozó célkitűzéseit is – tették hozzá.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2018. szeptember 03. 23:51
es ha a mol/atom lobbi altal fogvatartott fidesz kormany nem nehezitene a haztartasi napelemek elterjedeset az lenne az igazi rezsi csokkengetes
hátakkor
2018. szeptember 03. 20:30
A kínai napelem nem drága és lassan sötétben is küldi az elektronokat. Amúgy tényleg sok német fotovoltikus gyártó becsődölt
apika2
2018. szeptember 03. 18:13
Kíváncsi leszek hogy az idővel tönkremenő napelemek ártalmatlanítása hogy lesz majd. Mert még arról sincs törvény hogy a milliónyi elektromos bicajok, robogók akkuinak mi a sorsa. Ahogy elnézem legtöbbjük a kukákba kerül..
szalkai
2018. szeptember 03. 15:27
A napelem tipikusan olyan termék, aminek a legyártásához sokkal kevesebb munkaerő kell, mint a szállításához, kereskedelméhez, telepítéséhez és karbantartásához. Vagyis az olcsó napelemmel sokkal több munkahelyet nyerhetünk mint amit a kínai gyártással elvesztünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!