Átadták a világ legnagyobb múzeumi LCD-falát a Szépművészetiben

2019. január 22. 12:58

Világelső a magyar Szépművészeti Múzeum.

2019. január 22. 12:58

Keddtől használhatja a közönség a világ legnagyobb, érintőképernyős múzeumi LCD-falát a Szépművészeti Múzeum Márvány csarnokában; a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával megvásárolt eszköz csaknem 300 műtárgy adatait jeleníti meg interaktív módon.

A 15 méter hosszú múzeumi fal olyan élményt nyújt, amelyhez másképpen nehezen lehetne hozzájutni – hangsúlyozta a berendezés keddi bemutatóján Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója hozzátette: a jegybank 150 millió forintos támogatása nélkül nem tudták volna beszerezni a hatalmas LCD-falat, amellyel azok figyelmét is az állandó gyűjtemény kincseire szeretnék irányítani. 

A projektről korábban sok információt osztott meg lapunknak adott interjújában Baán László.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2019. január 23. 09:29
csókolom, ebből hány lélegeztetőcétét lehetett vóna venni az ottatásegésségügybe?!!!négynégy!!
Bell & Sebastian
2019. január 23. 00:13
Pár orosz és volt szovjet múzeumot be lehet járni street view -szerű alkalmazással, teljesen ingyé. A kötelező huhugást letudva: a lopkowitz-index nem sokat mond, mert a legnagyobb tolvajok a bankok, lám-lám, némi noszogatásra és kézi vezérlésre bármit szponzorálnak, de az sem mindegy mire lopnak? Értünk vagy ellenünk?
nyugalom
2019. január 22. 18:26
hogy lopnak!
cutcopy
2019. január 22. 14:34
Ez se stadion..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!