Gólya-majális: itt a világtörténelem legapróbb kultúrharca

2019. május 01. 21:49

A tanácsköztársasági május 1-re emlékező balos Gólya kocsma elé jobbos identitárius mozgalmárok leszórtak némi meszet.

2019. május 01. 21:49

Helyszínen tartózkodó tudósítónk jelenti: a baloldali szellemi műhelyként is funkcionáló budapesti, józsefvárosi Gólya kocsmában ma este május 1-jét ünnepelték, és egyben megemlékeztek a száz évvel ezelőtti, Tanácsköztársaság-féle május 1-ről is, amikor vörös drapériával és feliratokkal fedték le Budapest számos jelképes szobrát és utcaképét.

Előkerült némi vörös posztó és drapéria a Gólyában is, de az ifjú elvtársak ennél tovább eddigi ismereteink szerint nem merészkedtek.

A helyszínt meglátogatta azonban egy ellenoldali különítmény is, a gólyások szerint a jobboldali Identitás Generáció aktivistái érkeztek a helyszínre.

„Kommunistáknak nincs helye Budapesten” – hangzott el részükről, bömbivel mondtak rövid beszédet, aztán 25 kiló meszet szórtak szét, fültanúk szerint azért, mert „emésztőgödörnek jár a mész”.

A gólyások azóta közölték: köszönik a meszet és be is építik holnap az építkezésük során az új falakba.

Az akció után a gólyások szerint az identitásosok elfutottak, az identitásosok szerint viszont nem volt futás. Utóbbiak egy videót is közzétettek az akciójukról. Íme:

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2019. május 02. 07:10
IFA platón kellett volna odavinni! :-))
öszödibeszéd
2019. május 02. 05:58
Lényeg, hogy ne mérgező vagy robbanó anyagot szórjunk egymás elé, mint a nyugat-európai "mélyen hívő" , "erkölcsös" "menekültek" .
békalepcse
2019. május 01. 22:28
Ha klórmész volt, jogos a futás. Senki nem akar klórmérgezésben tüdőembóliát kapni. A klórmész meg nem építkezésre való, kicsi baloskák.
Bitrex®
2019. május 01. 22:11
Néhány balos Radikalinski meg azt hitte, valaki menekülés közben pont a hát előtt dobta el a kokaint, és gyorsan felszippantott egy-két "line"-t, mielőtt a rendőrség lefoglalja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!