Bevetették a szingapúri robotkutyákat a koronavírus ellen

2020. május 10. 11:06

Próbaüzem keretei közt munkarendbe állították a Boston Dynamics robotkutyáit Szingapúrban.

2020. május 10. 11:06

Pénteken indították be a Boston Dynamics által létrehozott, Spotnak nevezett robotkutyákat Szingapúrban, akik a távolságtartás fontosságára hívják fel a figyelmet a város különböző pontjain strázsálva. „Tartsuk meg Szingapúrt egészségben!” – szólnak rá a gyanútlan járókelőkre az enyhe csótány-kinézettel rendelkező sárga robotkutyák. „Saját és a körülötted lévők biztonsága érdekében tartsd a legalább egyméteres távolságot! Köszönöm!” – zárják mondanivalójukat.

A Spotokhoz tavaly szeptember óta lehet kereskedelmi forgalomban hozzájutni. Pontos árat nem lehet tudni, de hírek szerint egy autóéval egyezik meg. Az eredetileg terepjárásra kifejlesztett robotkutyák tavaly novemberben kerültek először szóba, amikor a massachusettsi állami rendőrség bejelentette, hogy három hónapig helyettesíteni fogják, illetve kiegészítik a járőrök hús-vér kutya kísérőit. A szingapúri Spotokat kamerákkal és elemzőszoftverrel is felszerelték. Ennek oka az, hogy képesek legyenek megbecsülni a járókelők számát. A robotkutyák ugyanakkor nem rendelkeznek se arcfelismerővel, se bármilyen személyes adatot rögzítő kiegészítővel. A délkelet-ázsiai városállam lakói június 1-ig a hatályos rendelkezések értelmében csak fontos ügyekben, például élelmiszer vásárlás, vagy gyógyszerek beszerzése céljából. A kültéri testedzés is megengedett, de csak magányosan gyakorolható. A közterületeken a maszkviselés kötelező.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drazsé
2020. május 10. 11:19
Mi a külügyi robokuttyot vetettük be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!