Hackerek randioldalt csináltak a Nemzeti Színház honlapjából

2021. január 20. 10:43

Tegnap este külső támadás érte a Nemzeti Színház honlapját, amelynek angol verzióján idegen szerzőtől származó cikkek jelentek meg – adta hírül a Nemzeti Színház.

2021. január 20. 10:43
null

Hackertámadás érte a nemzetiszinhaz.hu-t, a Nemzeti Színház weboldalát – adta hírül a PC World.

A támadók közel 10 ezer angolnyelvű cikkel árasztották el az oldalt. Ezekben a koreai drámáktól a felnőtt társkeresésig mindenféle témáról szó esik, többek között a perzsa rapidrandik világába is betekintést nyerhetünk – írta meg a lap.

A cikkekbe olyan linkek is kerültek, amelyek közvetlenül felnőtteket megcélzó „társkereső” oldalakra irányítják át az olvasót. 

A hackertámadás következtében a több, mint 10 ezer cikk egyrészt túlterheli az oldalt, másrészt a pornográfiát a Google is szűri, így az oldal ez alapján akár büntetésre is számíthat, valamint a kereséseknél a Google algoritmusa hátrasorolja. 

„Tegnap este külső támadás érte a Nemzeti Színház honlapját, amelynek angol verzióján idegen szerzőtől származó cikkek jelentek meg. A Nemzeti Színház IT csapata foglalkozik a probléma megoldásával, addig az angol nyelvű honlap nem érhető el. A Nemzeti Színház vizsgálja az esetet, és szükség esetén megteszi a megfelelő jogi lépéseket" – áll a Nemzeti Színház közleményében, melyben közlik, hogy a Nemzeti Színház oldalának angol verziója továbbra is megfelelően működik. 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 20. 22:58
Perzsa rapidrandi? Kis reklám nem árthat.... a villámgyors exotikus tapasztalatok csak tágítják a magyar emberek.... látókörét...
olajfa1
2021. január 20. 17:00
A POFÁTLANSÁGNAK NINCSEN HATÁRA AZ ALJAS ÁL-LIBERÁLBOLSI SZÉLSŐBALOLDALI FASISZTA HÜLYEGYEREKEKNÉL!
zakar zoltán béla
2021. január 20. 14:47
retkesek
flesh ripper
2021. január 20. 13:30
Mindenesetre, erre számítani kell az elkövetkezőkben: kormányzati oldalak és kormánypárti lapok elleni támadások sorozata. Illene egy kicsit összeszedni magukat, kicsit profibban csinálni, mint eddig!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!