Heroinnal lazít esténként a Columbia Egyetem professzora

2021. február 22. 14:12

Dr. Carl Hart reméli, hogy az olyan drogok, mint a heroin és a metamfetamin sokkal megengedőbb szabályozás alá fognak esni a Biden-kormányzatnak köszönhetően.

2021. február 22. 14:12
null

A Columbia Egyetem professzorának, Dr. Carl Hartnak szokatlan módszere van a kikapcsolódásra egy nehéz munkanap után. Míg egyesek teniszeznek vagy kocognak, esetleg bedobnak pár sört, addig Hart – a pszichológia és idegtudomány professzora – ehelyett a heroinra esküszik. 

A szer iránti érdeklődése nem csupán kutatási terület számára, hanem személyesen rendszeresen használja azt – írta meg a New York Post. Az 54 éves kutató legújabb könyvében azt írja, hogy kis mennyiségű heroint szippantott egymás után 10 napon át. Könyve címe: „Droghasználat felnőttek számára: A szabadság üldözése a félelem földjén”. Hart leírta, hogy 12-16 órával az utolsó adag után elvonási tüneteket tapasztalt.

Állítja, hogy a kábítószer-fogyasztás felfrissíti őt és felkészíti egy újabb napra.

A heroin használatát olyan normálisnak tartja, mintha alkoholt inna.

„A nyaraláshoz, a szexhez és a művészetekhez hasonlóan a heroin is egy olyan eszköz, amelyet a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartására használok” – írja Dr. Hart.

Hart akadémiai területe a pszichoaktív szerek emberre gyakorolt ​​hatásai. A könyvében kifejtett nézete szerint végső célja a „rekreációs drogok birtoklásának dekriminalizálása”.

„A drogfogyasztás démonizálása és nem maguk a drogok jelentenek óriási csapást Amerikának, nem utolsósorban az országban uralkodó tartós intézményes rasszizmus megerősítésében” – írja.

Reméli, hogy Biden elnök új szövetségi szabályozásának kialakításánál az olyan anyagok engedélyezése érdekében dolgozhat, mint például a heroin. 

Azzal érvel, hogy mivel az emberek mindenképp meg fogják venni ezeket, célszerű mindezt biztonságosan csinálni, miközben felvilágosítják a használókat a szerek kockázatairól. 

Az Insidernek adott egyik legutóbbi interjújában azt mondta: „Ha opioidokat használsz, ne igyál mellette alkoholt. Ez a kombináció növeli a légzési nehézségeket és halálhoz is vezethet”. 

Hart azt is mondja ehelyütt, hogy rajong az MDMA-ért és a metamfetaminért.

„Amikor be vagyok állva, csak mélyeket akarok lélegezni és élvezni az utazást. A légzés egyszerű cselekedete rendkívül kellemes tud lenni” – mondta az MDMA használatáról. Még a fürdősók felszívásáról is ír az idézett könyvében – írja a Post.

Az orvosi közösség meglehetősen szkeptikusan fogadja a bölcsész végzettségű Hart megközelítését. Christian Hopfer, a Colorado Egyetem Orvostudományi Karának pszichiátria professzora elmondta: „Elég naponta betépni és a marihuána le fogja rombolni az emlékezőtehetségét. Ez egészen biztos. Az sem kérdés, hogy a marihuána legalizálásának normalizáló hatása van egy olyan dolog iránt, ami korábban törvényellenesnek számított”.

Fotó: Dr Carl Hart, Facebook

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fonak
2021. február 23. 00:53
Kvótanéger. Valószínűleg 85 az IQ-ja, mert ennyi az átlag az afro-amerikaiaknál.
mucsay
2021. február 22. 23:11
egyébként én csodálkoztam, mennyire nem volt visszhangja, hogy oregonban legalizálták a heroint. (a fogyasztást és a kis mennyiség birtoklását)
fraktoaster
2021. február 22. 20:40
"Ha opioidokat használsz, ne igyál mellette alkoholt" Ezt sajnos George Floyd-nak nem mondta. :-)
Tapeino
2021. február 22. 20:17
Még hogy professzor! A gazdája tud róla, hogy ilyen messzire kóborolt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!