A Semmelweis Egyetem is koronavírus elleni tablettával kísérletezik

2021. augusztus 24. 09:14

Egy nemzetközi klinikai vizsgálathoz csatlakozott, egyedüli budapesti résztvevőként.

2021. augusztus 24. 09:14
null

Augusztus 23-ával a Semmelweis Egyetem is csatlakozik ahhoz a nemzetközi szintű klinikai vizsgálathoz, amelynek célja egy új, koronavírusos betegeknek adható, szájon át szedhető, vizsgálati fázisban lévő készítmény hatékonyságának igazolása. A vizsgálat az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján folyik majd dr. Merkely Béla rektor, klinikaigazgató vezetésével – írta meg a Semmelweis Egyetem honlapja.

A szájon át szedhető, antivirális koronavírus elleni készítmény klinikai tesztelésének első fázisa még márciusban kezdődött az Egyesült Államokban. A tesztelés után indultak el a nagyobb számú beteg bevonásával megvalósuló második és harmadik fázisú vizsgálatok is, melyek világszinten 400 vizsgálóközpontban zajlanak, Magyarországon hat helyszínen.

A vizsgálat során arra keresik a választ, hogy a szájon át alkalmazható készítmény csökkenti-e a betegség időtartamát és/vagy súlyosságát a közelmúltban COVID-19 betegséggel diagnosztizált olyan emberek körében, akiknél alacsony vagy fokozott a tünetek súlyosbodásának kockázata.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timur Link
2021. augusztus 24. 10:09
Ha elakadnak valahol, akkor kérdezzenek bátran Karácsonytól vagy a nagyeszű Gy Némethtől! Biztos segítenek, de a dicsőségben osztozni kell velük!
scion
2021. augusztus 24. 10:02
jajj nem szabad! csak az oltás ment életet! mi lesz a több millió megvásárolt vakcinával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!