Félmeztelen holttesteket lógattak fel egy mexikói hídra

2021. augusztus 13. 08:52

A mexikói lapok is jelentettek a szörnyűséges esetről, amely feltehetőleg a szervezett bűnözéssel áll összefüggésben.

2021. augusztus 13. 08:52
null

Hat félmeztelen férfi holttestét találták lógva csütörtökön az észak-mexikói Zacatecas állam azonos nevű székhelyén, egy hídon. Zacatecast azt utóbbi hónapokban komoly erőszakhullám sújtotta, mivel a Sinaloa kartell és legfőbb riválisa, a Jalisco Új Nemzedék Kartell (CJNG) a kábítószerkereskedelmi útvonalak ellenőrzéséért háborút folytat egymással.

Júliusban tizenegy felakasztott embert találtak Zacatecas államban különböző hidak alatt. Egyes holttestekhez fenyegető leveleket is mellékeltek a bűnözők. Az idei év júniusáig 536 embert gyilkoltak meg ebben a mexikói tagállamban, ami 57 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

(MTI)

 

Nyitókép: Mexikóváros, 2017 május 2. Dámaso López Núnezt, a Sinaloa drogkartell egyik vezetőjét kísérik rendőrök 2017. május 2-án, miután elfogták egy előkelő mexikóvárosi negyed lakóházában. A Licenciado (Diplomás) gúnynevén is emlegetett bűnöző harcot indított, hogy elfoglalja az egyik legnagyobb kábítószer-maffiát, a sinaloait irányító és 2016-ban újra elfogott, majd az Egyesült Államoknak kiadott Joaquín „El Chapo” Guzmán helyét a bűnszervezet élén. (MTI/EPA)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. augusztus 14. 07:14
Mexikó egy failed state (bukott állam) De. Jelenleg vannak ugy 125 milliónyian, a mexikói nők kivanatosak, a férfiak szívesen és sokszor kúrják meg őket. Mivel a társadalom jó része vallásos, ad absurdum még a gátlástalan bűnözők is, ezért sok gyermek születik. Vagyis a kihalás nem igazán fenyegeti őket. Ezzel együtt persze nem élnék Mexikóban..
Akrabu17
2021. augusztus 13. 22:53
erre itt is lenne igény. hidak is vannak.meg olyanok is akik bőven lóghatnának róla.lásd moslékkoalició
brekker
2021. augusztus 13. 20:43
"A Licenciado (Diplomás) gúnynevén is emlegetett bűnöző harcot indított, hogy elfoglalja az egyik legnagyobb kábítószer-maffiát, a sinaloait irányító és 2016-ban újra elfogott, majd az Egyesült Államoknak kiadott Joaquín „El Chapo” Guzmán helyét a bűnszervezet élén." Ez van, ha mindenféle kezdők bele akarnak szólni tisztességes üzletemberek hosszútávú megállapodásába.
brekker
2021. augusztus 13. 17:52
crudeoilpeak.info/peak-oil-in-south-central-america
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!