Zelenszkij: Vér tapad az orosz olajhoz

2022. április 14. 19:31

Az ukrán elnök arról beszélt a BBC-nek, hogy Magyarország és Németország akadályozzák az orosz energetikaexport embargóját.

2022. április 14. 19:31
null

A BBC-nek adott interjút Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, amelyben kiemelte Németországot és Magyarországot, azzal vádolva őket, hogy akadályozzák az orosz energetikaexport embargóját. „Néhány barátunk és partnerünk megérti, hogy most más idők járnak, hogy itt már nem az üzletről és a pénzről van szó, hanem a túlélésről” – mondta Zelenszkij csütörtökön a BBC-nek.

Az ukrán vezetés körében egyre nagyobb a csalódottság Berlin miatt, amely támogatta az Oroszország elleni szankciók egy részét, de eddig ellenállt

az olajeladásokat érintő szigorúbb intézkedésekre irányuló felhívásoknak.

Az elnök megismételte azt is, hogy több fegyvert kell Ukrajnának szállítani, mondván, nem kapnak elég gyorsan utánpótlást ahhoz, hogy visszaverjék az orosz támadást.

Zelenszkij elnök a BBC-nek azt is elmondta, hogy szerinte több tízezren halhattak meg Mariupolban, de

sokakat az oroszok elhurcoltak. 

Zelenszkij szerint az orosz csapatok által Mariupolban, valamint a kijevi Bucsa és Borodjanka külvárosokban elkövetett tettek tovább csökkentették az oroszokkal folytatott béketárgyalások lehetőségét. 

Elmondta, hogy „az érzelmek teljes spektrumát átélte”, amikor a múlt héten Bucsában járt, de a nap végén az orosz katonák iránti gyűlöletet érezte csak. Putyin elnököt és az orosz hadsereg többi tagját háborús bűnösöknek nevezte.

Nyitókép: AFP

Összesen 266 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. április 15. 17:01
Ez már régi. A félelem bére. Nitroglicerin is tapad hozzá. https://port.hu/adatlap/film/tv/a-felelem-bere-le-salaire-de-la-peur/movie-775
Felhasználo74
2022. április 15. 09:06
A cikk igaz csak sovány vigasz ez a dinoszauruszoknak
Crusader
2022. április 15. 09:04
Engem nem zavar, ha vér tapad az olajhoz.. ukrán nácik vére az... még jobban, gyorsabban megy az autóm, ukran nácik vérével keveredett olajjal.
Kormánypárti1
2022. április 15. 08:43
Véres olajjal elmegy az autó? Akkor le van szarva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!