Zelenszkij: A szabadságért harcolunk a zsarnokság ellen háborúzva

2022. május 12. 07:47

Az ukrán elnök szokásos késő esti beszédében háláját fejezte ki, amiért az amerikai kongresszus elfogadott egy 40 milliárd dolláros ukrajnai segélycsomagot.

2022. május 12. 07:47
null

Volodomir Zelenszkij szokásos késő esti beszédében háláját fejezte ki, amiért az amerikai kongresszus elfogadott egy 40 milliárd dolláros ukrajnai segélycsomagot. „Az Egyesült Államok Kongresszusának Képviselőháza új és fontos támogatási csomagot szavazott meg államunknak és a globális demokráciának”, fogalmazott az ukrán elnök.

Mint mondta, ezeket a pénzeszközöket „a lehető leggyorsabban és bürokráciamentesen fogják felhasználni Ukrajna védelmének megerősítésére”. Kiemelte azt is, hálás az amerikai kölcsönbérleti törvényért is, illetve azért, amiért Biden

ezt szimbolikusan május 9-én, az oroszok győzelem napján írta alá.

„Megvédjük a szabadságot és az összes szabad nemzet élethez való jogát a zsarnokság elleni háborúban, amely nem kevésbé fenyegeti Európát, mint 80 évvel ezelőtt”  – mondta az ukrán elnök.

 

 

Nyitókép: MTI

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2022. május 16. 23:24
Pénzért, vagyonért harcolsz a száddal közben az embereid hullanak mint a legyek!
Dezsőke
2022. május 12. 12:11
OSZTANI! A LÉNYEG! Pontosan ugyanaz játszódik le most, mint 1933. után. A "nyugati világrend" veszélyesnek ítélte Németország rohamos gazdasági és katonai fejlődésért annak ellenére, hogy Hitler számtalan béke és leszerelési javaslatot terjesztett elő Angliának és Franciaországnak. Ezeket elolvashatod, ha le tudod tölteni F. Stieve Amiről a világ hallani sem akart (Hitler békejavaslatai 1933-1939) című könyvét. Végül aztán kezdetét vette a 2. világháború. Most Oroszország a főgonosz, mert igyekszik Oroszország és az orosz emberek jogait védeni és érvényesíteni. A "führer" is így kezdte. Pedig a Time magazin által adományozott „Az év embere” titulus birtokosainak listáján 1938-ban Hitler szerepelt. 1938 Adolf Hitler Berghof-1936.jpg Adolf Hitler Harmadik Birodalom 1889–1945 Id. Wikipedia
Böszme
2022. május 12. 11:18
Hmmm 40 milliárd dollár. Ilyen ütemben hamarosan Zelenszkij lesz a világ leggazdagabb embere...
Dezsőke
2022. május 12. 11:04
ja, az tényleg jó volna tudnod, miért harcolsz, szerintem mások joggan tudják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!