Genderaktivisták megakadályoznák, hogy az ősi maradványokat nőként vagy férfiként azonosítsák

2022. július 22. 14:50

Arra hivatkoznak, hogy nem lehet tudni, a felkutatott ősi emberek miként azonosították volna magukat.

2022. július 22. 14:50
null

A régészek és antropológusok a csontok mérete és alakja alapján is már régóta meg tudják állapítani, hogy egy adott test férfié vagy nőé. Szélsőbaloldali aktivisták azonban most azt állítják, hogy ez transzfób, mert a szakértők nem tudják, hogy az ókori emberek milyen neműként azonosították magukat – írja a Summit News.

„Ismerős lehet az az érv, hogy a régészek, akik egy nap megtalálják a csontjaidat, ugyanazt a nemet fogják hozzárendelni, mint amilyen nemű voltál születésedkor, tehát függetlenül attól, hogy átváltozol-e, nem menekülhetsz a hozzárendelt nemed elől” – panaszolta Emma Palladino, egy kanadai régészhallgató.

A nemi aktivisták megalakítottak egy Trans Doe Task Force nevű csoportot, hogy „feltárják, hogy a törvényszéki emberazonosítás jelenlegi normái milyen módon ártanak azoknak az embereknek, akik nem illeszkednek egyértelműen a nemi bináris rendszerbe”.

„Saját adatbázist vezetünk az eltűnt és azonosítatlan személyekről, akikről megállapítottuk, hogy transzneműek vagy gendervariáns identitásúak lehetnek, mivel a legtöbb jelenlegi adatbázis-rendszer nem teszi lehetővé az eltűnt és azonosítatlan személyek összehasonlítását a különböző bináris nemi kategóriák között”  – írja a csoport.

Nyitókép/illusztráció: Álex Cámara / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Danaida
2022. július 23. 22:50
Ez már akkora hülyeség, hogy csak röhögni lehet rajta! "mert a szakértők nem tudják, hogy az ókori emberek milyen neműként azonosították magukat –" ????? Úúúúú, jajj
Csak egyszerűen
2022. július 23. 20:33
Mintha dőlt volna már össze korábban birodalom, ahol a jólétben az emberek meghülyültek és erkölcsileg is lezüllöttek. Mark Twain szerint a történelem nem ismétli önmagát, de rímel. Erre mi fog rímelni?
Monstro
2022. július 23. 19:56
Nekem ez úgy hangzik, mintha tulajdonjogot formálnának a halottaikra, és mivel nem tudják, melyik az övék, ezért inkább mindegyikre.
zoles
2022. július 23. 12:17
Elmebeteg barom állatok akarják irányítani a világot. Ezeket tényleg agyon kellene lőni, más már nem segít, csak így lehet tőlük megszabadulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!