Több tízezren vettek részt az Ez az a nap! nevű keresztény könnyűzenei fesztiválon a Puskás Arénában

2022. július 24. 12:55

A részvevőket sem a hőség, sem az eső nem tántorította el.

2022. július 24. 12:55
null

Július 23-án, szombaton tartották még a kétszer is elhalasztott Ez az a nap! Fesztivált. A koncertfolyamra mintegy negyvenezer jegy kelt el. A zeneszámok és a tanúságtételek középpontjában Jézus Krisztus állt – számolt be a vasarnap.hu.

A koncertek már kora délután elkezdődtek. László Viktor az esemény házigazdájaként kifejtette, hogy

– idézte a portál.

A helyszíni tudósítás szerint az esemény egyik „megrendítő pillanata” volt, amikor a Puskás Aréna minden résztvevője felállva énekelte el a Himnuszt, majd a keresztény egyházi vezetők egymást váltva imádkoztak Magyarország lelki ébredéséért.

Jézus Bibliát kaptak a résztvevők

A magyar előadók közül az Eucharist és Mező Misi csapatából Gável András felidézte a közelmúltbeli angol-magyar meccs hazai győzelmének örömét. Hozzátette: van egy mérkőzés, ami még ennél is nagyobb, azt „Jézus Krisztus nyerte meg a Golgotán”. A jelenlevők együtt kiáltották, hogy a „Győztes csapatához tartoznak”, vágyakozva arra, hogy a különböző felekezetű keresztények végre közösen ünnepelhessenek.

Az este zárásaként az összes fellépő közösen adta elő a How Great Is Our God című közismert éneket. 

A fesztiválról senki nem távozott üres kézzel, minden résztvevő egy „Jézus Bibliát” kapott ajándékba – írta a vasarnap.hu.

Nyitókép: Ez az a nap! Facebook-oldala

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. július 25. 11:38
"A magyar előadók közül az Eucharist és Mező Misi csapatából Gável András felidézte a közelmúltbeli angol-magyar meccs hazai győzelmének örömét." "Az este zárásaként az összes fellépő közösen adta elő a How Great Is Our God című közismert éneket." Ez így együtt egymás alatt olyan ...... logikus, racionális, értelmes. Olyan keresztényi. Arról nem is beszélve, hogy miközben: "Így zúgott a székely himnusz Sepsiszentgyörgyön" - a keresztény zenei fesztiválon nem a résztvevők énekelnek, hanem befizetnek arra, hogy előadók előadjanak, az előadók jó része még csak nem is magyar. Ez nem elmozdulás az aktív vallásgyakorlás irányába, mert ugyanúgy a passzív vásárlói szemléletet erősíti, mint még sok más. "László Viktor az esemény házigazdája" "László Viktor zeneszerző, zenei producer, hangmérnök. 1980-82 az ETA punkzenekar alapító tagja, 1984-2017-ig a Sexepil alapító tagja és basszusgitárosaként ismert. 2020 - A "CsináltadMár Rabbival?" punk zenekarban zenei igazgató, zeneszerző és gitáros."
annamanna
2022. július 25. 09:00
Hű, mecsoda elkeresztényesedés és előrehaladás!!! Mutatok valamit: Budapesten a Népstadionban mintegy százezer fő vett részt Billy Graham evangelizációján 1989 júliusában https://www.baptist.hu/40-evvel-ezelott-erkezett-magyarorszagra-billy-graham-korunk-legismertebb-evangelistaja/ 1985-ben a Budapest Sportcsarnokban szintén Billy Graham, a BS láthatóan tömve van: https://www.baptist.hu/wp-content/uploads/2018/02/Billy-Graham-Budapest-Sportcsarnokban-jav%C3%ADtott.jpg 1977-ben szintén Billy Graham: Tahi táborban mintegy tízezren hallgatták Billy Graham igehirdetését https://www.baptist.hu/wp-content/uploads/2017/08/Tahi-2-696x494.jpg Az áruló és semmirekellő magyar egyházak meg lesznek ítélve. Lusta kutyák, semmirekellő ebek. A Kádár-korban sokkal több volt az aktív vallásgyakorló ember, mint 33 év totális vallásszabadság után ma. És 56,10. Őrállói vakok mindnyájan, mitsem tudnak, mindnyájan néma ebek, nem tudnak ugatni; álmodók, heverők, szunnyadni szeretők! 11. És ez ebek telhetetlenek, nem tudnak megelégedni, pásztorok ők, a kik nem tudnak vigyázni; mindnyájan a magok útára tértek, kiki nyeresége után, mind együtt! 12. Jertek, hadd hozzak bort, és igyunk részegítő italt! és legyen a holnap olyan, mint a ma, nagy és dicső felettébb!
Láncfűrészes Attasé
2022. július 25. 01:26
Jézus meg trendi csillogó villogó parasztvakító koncert? Fognak ezek még simán buzulni is pár év után.
budapesti
2022. július 24. 20:52
Közben imacsoport imádkozott esőért. És váratlanul megjött! Előbb és jóval több, mint a meteorológia jósolta. Ezt utólag hallottam egy résztvevőtől. Én nem voltam ott - csak az idokep.hu radartérképét nézegettem meglepődve a rendezvény idején, főleg a korábbi előrejelzésük ismeretében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!