Ismét egy kormánykritikus civil kapott jelentős bérleti kedvezményt Őrsi és Berg kerületében

2022. július 28. 10:06

A Tilos rádió korábbi munkatársa, Fekete Angéla is a piaci ár töredékéért bérelhet önkormányzati ingatlant a baloldali vezetésű II. kerületben. De az egyik leghangosabb katatüntető, Szabó-Szontágh Lúcia szintén pályázott a Margit-negyed pályázatán, deal végül nem lett.

2022. július 28. 10:06
null

Immár Fekete Angelika (Analóg Angelika) is elmondhatja magáról, hogy a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Soros György alapítványa által is támogatott Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány mellett ő is kapott a baloldali vezetésű II. kerülettől lehetőséget arra, hogy jelentős kedvezménnyel bérelhessen önkormányzati ingatlant Budapest egyik legértékesebb részén. A Tilos Rádió Budapest korábbi, kormánykritikus szólamokat egyáltalán nem nélkülöző munkatársa galéria, közösségi tér és kulturális találkozópont kialakítására kapott felhatalmazást Őrsi Gergelyéktől.

A Margit körút 15-17. szám alatt fekvő 30 négyzetméteres üzlethelyiséget 50 százalékos kedvezménnyel, 35 ezer forintért bérelheti az önkormányzattól.

Ez lett a decemberben megnyitott Start Galéria Budapest.

Korábban írtuk, 2020 végén hívták életre az úgynevezett Margit-negyed kezdeményezést Őrsiék, amelynek eredeti célja a Margit körút környékének megújítása, valamint fenntarthatóbbá tétele. A program kidolgozása, koordinálása érdekében felállítottak egy szakmai-politikai testületet, amit Berg Dániel momentumos alpolgármester vezet, a grémium tagjai ott találhatjuk Osvárt Andrea színésznőt, akit a kezdeményezés közösségi fővédnökének kértek fel. Mint mostanra kiderült, átlátható, konzultatív döntéshozatal helyett ez a testület értesül először a beérkező pályázatokról, igényekről, az önkormányzat gazdasági és tulajdonosi bizottsága pedig már csupán a rostán átesett, kormánykritikus baloldali civilek, egyesületek igényeivel és a testület által bérleti díj összegére tett javaslattal szembesül.

 

Városrehabilitáció címén Őrsi Gergelyék kormánykritikus civileknek osztogatnak kedvezményeket

Még 2020 végén hívták életre az úgynevezett Margit-negyed kezdeményezést Őrsi Gergelyék, amelynek eredeti célja a Margit körút környékének megújítása, valamint fenntarthatóbbá tétele. Hogy a városrészt, amely tulajdonképpen a Bem rakparttól a Marczibányi térig és a Lukács Gyógyfürdőtől a Csalogány utcáig ér, megtöltsék „társadalmi célú, közösséget szolgáló, civil kezdeményezésekkel, kulturális élettel, kis- és középvállalkozásokkal" - olvasható a kommünikében.

 

Így került képbe a már említett Greenpeace, ami egy közel kétszáznegyven négyzetméteres körúti ingatlant kapott az önkormányzattól, ugyancsak jelentős kedvezménnyel: a képviselő-testületi ülésen egyébiránt csak másodjára átmenő előterjesztés szerint a Berg-féle testület 60 százalékos kedvezményt javasolt a Margit körút 28-32. szám alatt található ingatlanra.

Mit is jelent ez a számok nyelvén? 630 ezer 500 forint (+ÁFA) helyett 252 ezer forint (+ÁFA) a bérleti díj.

A Greenpeace a Bolygó elnevezésű közösségi teret fogja itt kiépíteni, a júliusi kulcsátadásnál jelen volt az MSZP-s vezető és a momentumos helyettese is.

 

Soros által is támogatott szervezet bérelhet jutányos áron ingatlant Őrsi Gergelyéktől

Nem csupán a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Soros György alapítványa (OSI) által is támogatott Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány (és a HFH International Hungary Szolgáltató Nonprofit Kft.) is jelentős kedvezményt kapott egy, a szocialista-momentumos vezetésű II. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan bérleti díjából.

 

A Habitat úgy került elő, hogy az önkormányzat 2021 februárjában közfeladat-ellátási szerződést kötött a szervezettel, ami szerint biztosítaniuk kell „a kerületi lakosok részére többek között a közösségi tér, barkács-oktató műhely, tárgyaló és workshop-termek, lakhatással kapcsolatos érzékenyítő és tudásátadó rendezvények szolgáltatásait”. Cél továbbá a társadalmi szolidaritás érvényre juttatása, „az ennek megfelelő gondolkodás és magatartásminták minél szélesebb körű elterjesztése, szakpolitikai segítségnyújtás és érdekvédelem”. Hogy a Soros által is támogatott szervezet el tudja látni e szolgáltatást, jelentős,

hatvan százalékos kedvezménnyel – 104 ezer forint + ÁFA per hónap – bérelheti a Margit körút 26. szám alatt fekvő, majd 140 négyzetméteres üzlethelyiséget.

Egyébként az egyik leghangosabb katatüntető, Szabó-Szontágh Lúcia is a piaci ár töredékéért bérelhetett volna önkormányzati ingatlant a II. kerületben. Az improvizációs színész és tréner szónokolt a július 13-i momentumos katatüntetésen, de korábban is szerepelt már momentumos videóban. Ő az Impróka Egyesületet képviselte, amikor is a Fő utca 79. alagsor 1. szám alatti, 179 négyzetméternyi területű, üzlethelyiség bérbevételére pályázott. Deal végülis nem köttetett.

Őrsiék szerint nyereség a kerület, így az önkormányzat számára, ha a nyertes pályázók kedvezményes díjszabással jutnak hozzá a helyiségekhez, mivel az üresen álló ingatlanok önmagukban is költségeket jelentenek számukra.

Nyitókép: Facebook (A Bolygó kulcsátadása)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. július 28. 11:37
Askenazik, galiciaiak a magyarok felett! Bravó 2.kerület! Ez már a proli-zsido kerület!
Burdisgarage
2022. július 28. 11:16
Mindenki egyenlő, csak vannak egyenlőbbek.
lemez
2022. július 28. 11:15
És ez igy van minden liberális kerületben.Amit adott soros a heregerinek a covid alatt,busásan vissza kell fizetni.Pénzéhes globalista az a sátán.
formaegy
2022. július 28. 10:52
Nem kaptátok még el a majomhimlőt buzik? Tudjátok a WHO hozzátok szólt libsi-komcsi-náci pöcegödör. ))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!