Vera Jourova: Az EU-nak a saját háza táján kellene rendet tennie

2022. július 14. 09:31

Oroszország Ukrajna elleni támadása szerinte figyelmeztetés az Európai Unió számára.

2022. július 14. 09:31
null

Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy Lengyelország és Magyarország továbbra is „komoly aggodalmakat” okoz az Uniónak.

Oroszország Ukrajna elleni támadása szerinte figyelmeztetés az Európai Unió számára, hogy „tegyen rendet a saját házában”, tartassa be a demokratikus normákat, amelyekben az olyan nemzetek, mint Lengyelország és Magyarország továbbra is elmaradnak.

Jelentésében úgy fogalmazott,

A jelentés szerint továbbra is komoly aggodalomra ad okot, hogy Magyarország nem ért el eredményeket a magas rangú tisztviselőket és közvetlen körüket érintő korrupciós vádakkal kapcsolatos nyomozások terén, valamint probléma „a korrupció kivizsgálásának és vádemelésének mellőzésére vonatkozó határozatok bírósági felülvizsgálatának hiánya”, különösen „olyan környezetben, ahol a magas szintű közigazgatásban nem kezelik a klientelizmus, a favoritizmus és a nepotizmus kockázatát”.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2022. július 15. 06:32
Cselákként igazán tudhatná már ez a HP, hogy mindkét országot, saját akarata ellenére, csak ideig-óráig lehet csuklóztatni, a végén mindig megmaradnak, a birodalmak meg jönnek-mennek... Ráadásul ennek a birodalomnak még saját hadserege sincs.
Sany Xepi
2022. július 15. 06:23
Kezdve azzal, hogy téged a korrupció mintapéldányát lecsukják....
Kristály
2022. július 14. 19:02
Soros szopó a Jurova nagysága. A tuját a sirjára már megszolgálta.
Tatulus
2022. július 14. 16:48
Amíg az EU-ban liberálbolsi többség van, addig csak sodródunk a végzet felé! Ezeket el kell távolítani a közéletből, mint a bolsevikokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!