Kiemelt támogatást kapnak a határon túli gazdák

2022. szeptember 12. 06:52

Az államtitkár elmondta: Az Agrárminisztérium fontosnak tartja a történelmi borvidékek ismételt tündöklését.

2022. szeptember 12. 06:52
null

„Az Agrárminisztérium folyamatosan figyeli a határon túli kis- és közepes termelők sorsának alakulását és minden eszközzel támogatja a vállalkozások, gazdaságok fennmaradását, lehetőséget biztosítva ezzel is az értékes helyi ízek piacon maradására” – jelentette ki Ökrös Oszkár, a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A helyettes államtitkár a Vajdasági Borudvar nevű bácsfeketehegyi rendezvény ünnepélyes megnyitóján kiemelte: a Kárpát-medence számos magyarlakta területéről érkeztek borászok az eseményre, amely ezáltal – az egy nemzetben gondolkodás jegyében – az anyaországi és a határon túli magyarság közti párbeszédet is erősíti. A program az agrártárca és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége közös szervezésében valósult meg, célja a kulturált borfogyasztás és a jó minőségű magyar borok népszerűsítése – írja az Index.

Ökrös Oszkár elmondta:

Az Index beszámolója szerint ezt a célt szolgálja az Agrárminisztérium által az idei évben elindított Schams Ferenc Terv is. Ökrös Oszkár hangsúlyozta, hogy a Kárpát-medencében működő, tevékeny civil agrárszervezetek munkája, együttműködése a magyarság megmaradásának egyik záloga. A Vajdaságban a tárca együttműködő partnere a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ), amely évek óta a vajdasági magyar gazdákért dolgozik, érdekeiket képviseli, áldozatos szakmai munkájával hozzájárul a gazdálkodók fejlődéséhez és a vidék fellendüléséhez.

„Az Agrárminisztérium a jövőben is minden segítséget megad a határon túli termelők részére a szülőföldön való boldogulásukhoz és nyitott az innovatív, a külhoni magyar gazdatársadalom szülőföldön való érvényesülését elősegítő törekvésekre, amelyek a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztését és a Kárpát-medencei gazdatársadalom megerősödését szolgálják” – idézte a minisztérium a helyettes államtitkárt.

Nyitókép: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2022. szeptember 12. 09:53
Közben a magyar gazdák most szüretelik az almát. Felének zéró termése van, a másik felének van valamennyi. Ez az a gyümölcs, amelyet termésmennyiségtől függetlenül kell permetelni a 2-3x os áru szerekkel. Minősége léalma, mert az aszály miatt nem nőtt meg. És még így is a kilónkénti átvételi ára 8 Eu cent! A múlt évben is ennyi volt! Nem-e talán ide kellett volna ez a pénz! Gratulálok a Nemzeti Agrárkamarának, az Országos Gazdaszövettségnek, az Alma Terméktanácsnak! De van még néhány érintett érdekképviselet- így nekik is!
foldizs
2022. szeptember 12. 09:49
Szóval megint a magyar adófizetők pénzét öntjük a külföldre, mert nekünk túl sok van... De ha valaki külföldről hozna pénzt ide, akkor már rögtön sipákolunk (ja nem, csak ti)
Vallasz Vilmos
2022. szeptember 12. 09:24
Szerencsétlen, nem a gazdát támogatjátok, hanem egy idegen territóriumon lévő mezőgazdaságot. Normális még valaki 2022-ben?
szintetikus
2022. szeptember 12. 08:37
Kis lopika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!