Irán 48 órán belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát – állítja a szaúdi hírszerzés

2022. november 02. 11:02

A térségben egyelőre egyetlen amerikai nagykövetség vagy konzulátus sem adott ki riasztást.

2022. november 02. 11:02
null

Szaúd-Arábia olyan értesüléseket osztott meg amerikai tisztviselőkkel, amelyek arra utalnak, hogy Irán közelgő támadásra készülhet a királyság ellen – közölte három amerikai tisztviselő kedden.

Az AP News azt írja: a Szaúd-Arábia elleni esetleges támadással kapcsolatos fokozott aggodalmak akkor merültek fel, amikor a Biden-kormány szankciókat vetett ki Iránra és iráni magas rangú tisztviselőkre, amiért  tüntetéseket vertek le, és amiért több száz drónt adtak Oroszországnak.

– áll a Nemzetbiztonsági Tanács közleményében. „Nem fogunk habozni, hogy fellépjünk érdekeink és partnereink védelmében a régióban” – írják.

48 órán belül támadhatnak

Szaúd-Arábia nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésekre. Irán ENSZ-képviselete sem válaszolt. Az egyik tisztviselő, aki megerősítette a hírszerzési megosztást,

A térségben egyetlen amerikai nagykövetség vagy konzulátus sem adott ki riasztást vagy útmutatást a hírszerzési információk alapján a Szaúd-Arábiában vagy a Közel-Kelet más részén élő amerikaiaknak. A tisztviselők nem voltak felhatalmazva arra, hogy nyilvánosan nyilatkozzanak, és névtelenségük megőrzése mellett nyilatkoztak.

Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Péterffy
2022. november 02. 15:04
India Oroszországnak: "Már nem a háborúk korát éljük..." Kérdezném, hogy erről a háborúknak is szólt valaki? https://tinyurl.com/bdd2kd2t
Imre Debrecen
2022. november 02. 13:14
Lehet, hogy ez a hír igaz, de valami mégis bűzlik ebben a történetben! Eddig arról írtak az amerikai lapok, hogy Saúd-Arábia, távolodik az USÁ-tól és egyre jobban közeledik Oroszországhoz. Oroszország, pedig jó viszonyt ápol Iránnal. Nem lenne meglepetés, ha kiderülne, hogy a DS(és az angolszászok) mesterkedése van az események mögött.
masikhozzaszolo
2022. november 02. 13:08
Azt is tudom, honnan fog indulni az Iráni támadás. Idézet: 2001 MTI Szaúd-Arábia hozzá fog járulni, hogy az Egyesült Államok egy, szaúdi területen fekvő amerikai támaszpontról katonai akciót indítson. Iráni kanyarral.
fado
2022. november 02. 12:20
Az iráni támadás tehermentesíti Oroszországot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!