Hatalmas a kínálat a mesterséges intelligencia által írt könyvekből

2023. február 22. 09:40

Több mint kétszáz ChatGPT által írt könyvet lehet venni az Amazonon.

2023. február 22. 09:40
null

Ellepték az online könyvespolcokat az olyan alkotások, melyeket a mesterséges intelligencia írt. A ChatGPT által készített művek között van verseskötet, magát a program használatát ismertető könyv vagy „A házi feladat ereje” című angol nyelvű mű is. A közösségi oldalakon számos olyan oktatóvideó vagy cikk van, amin keresztül bárki rövid időn belül megtaníthatja a mesterséges intelligenciát arra, hogy írjon egy könyvet. 

Az Amazon Kindle Direct Publishing egyszerűsített kiadófelületen napról napra egyre több olyan könyv található, melyet a számítógép írt. A leggyakoribb témák a fogyókúrás tanácsok, gyors pénzszerzési lehetőségek vagy a receptek. A Reuters szerint a ChatGPT kedvenc témája

az illusztrált mesekönyv.

Többen is felszólaltak már a mesterséges intelligenciát kritizálva, egy írócsoport vezetője felháborodásának adott hangot, szerinte sok szerző fog elesni emiatt a megélhetéstől. Az Amazon egyelőre nem teszi kötelezővé a szerzőknek, hogy tüntessék fel, amennyiben az alkotásukat valójában a mesterséges intelligencia írta. 

Nyitókép: Weng lei / Imaginechina / Imaginechina via AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2023. február 23. 01:28
"A leggyakoribb témák a fogyókúrás tanácsok, gyors pénzszerzési lehetőségek vagy a receptek" Ezeket eddig se intelligens emberek irtak. Sot, a pletykatemak ujrahasznosithatok, senki se veszi eszre ha ugyanazokat a tanacsokat par evente (havonta) uj cimmel ujra kinyomtatjak
Jacques Foche
2023. február 22. 22:10
Nagyszerű, vegye meg a saját keresetéből mindet az MI, és olvassa is el őket, hogy tudjon írni egy n+1-edik ugyanolyat.
barkasfarkas
2023. február 22. 19:15
A technológiai fejlődés miatt? Világháborút okozott a könyvnyomtatás vagy a tévé? Ezek nélkül nem volt éppen elég háború az emberiség történelmében?
zordmorgo
2023. február 22. 19:05
Egy egyre idiótább, debilebb emberiség újabb lépése a szakadék felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!