Brüsszeli korrupciós botrány: extravagáns nyaralásokon vett részt a letartóztatott Eva Kaili (Videó)

2023. február 02. 09:47

Paparazzik videózták le egy görög luxusszigeten a korrupciós botrányba keveredett baloldali politikust.

2023. február 02. 09:47
null

Eva Kailit tavaly év végén vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba. A politikus karácsony előtt pár nappal rendőrségi kihallgatása során tett részleges vallomást az apjának szóló megbízatásról, akit akkor állítottak elő, amikor egy pénzel teli bőrönddel távozott egy brüsszeli szállodából.  

Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként. Az Európai Parlament volt alelnökének párja vallomásában beismerte, hogy tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is arra használt, hogy beavatkozzon az Európai Parlament döntéseibe.    

Az EP korábbi alelnöke aktívan posztolt a Instagram-oldalán, ahol számos alkalommal büszkélkedett fényűző nyaralásaival. A letartóztatásban lévő politikus az elmúlt időszakban megfordult az Egyesült Államokban, Olaszországban, Marokkóban és Svájcban. 

A Switzerland Times svájci portál talált rá egy videóra, amint Eva Kailit paparazzók fotózták le, amint a görög luxusszigeten, Mykonoson nyaral. A portál megjegyzi, az ottani szállodákban egy hétvége ára annyiba kerül, mint egy görög munkás egy havi átlagbére. 

A lap kiderítette, hogy a szociáldemokrata politikus négy éve vett egy 169 négyzetméteres lakást Athén előkelő Psychiko negyedében, amiért átszámolva nagyjából százmillió forintnyi eurót fizetett, míg az ingatlan valódi értéke ennek valószínűleg a háromszorosa. Eva Kaili ügyvédje szerint védence semmit nem tudott a nála talált készpénzekről. 

Nyitókép: Instagram

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 02. 20:31
A jó nőkre nehezebb haragudni, mint a randákra. 29 évesek görög parlamenti képviselő, 36 évesen EP képviselő, 44 évesen EP alelnök. Ő a helyi Demeter Márta csak kicsit ügyesebben csinálta és talán kicsit jobban megválogatta a "pártfogóit". A lényeg úgyis csak akkor jön, amikor majd rendesen elkezdenek egymásra vallani. Azt ki kell várni.
Tuco
2023. február 02. 20:19
Tüttő 2.0
hátakkor
2023. február 02. 16:13
Háát, én voltam ennél 'extravagánsabb' nyaralásokon, sőt teleléseken is, pedig sem Katar, sem Gyuri bá' nem pénzel :( Az EP nyílt terepe a képviselők ilyen-olyan megvásárlásának azzal együtt. Majd ha a belga rendőrség elér Swartz Gyuriig, Sanyi fiáig és az általa megvett emberekig ( EP, EB, EKB, NGO, stb.), akkor derekas munkát végeztek!
patópál
2023. február 02. 14:03
"védence semmit nem tudott a nála talált készpénzekről" Olyat nem lehetne, hogy ezek az ismeretlen rosszakarók legközelebb nálam rejtik el a pénzüket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!