Váltóvassal hadonászó BKK-dolgozó, késelés és verekedések – kezd elszabadulni a pokol a fővárosban

2023. február 22. 14:54

Futótűzként terjedt a hír, hogy meglehetősen szokatlan módját választotta egy BKK-dolgozó a rendteremtésnek: „takarodjatok innen, a k**va anyátokat” felszólítással és egy váltóvassal kergette el a Hungária körút egy kereszteződésben dulakodókat. Az eset kapcsán összeszedtük az elmúlt időszak veszélyes köztéri szituációit.

2023. február 22. 14:54
null

Tizenöt órával az elkövetés után fogták el azt a 18 éves fiatalt, aki a megalapozott gyanú szerint vasárnap hajnalban az Erzsébet téren megszúrt egy másik fiút – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) február 20-án. Az elkövető elmenekült a helyszínről, az áldozatot életveszélyes sérüléssel vitték kórházba – számolt be az esetről a Magyar Nemzet. Az eddig ismert adatok szerint két, fiatalokból álló társaság találkozott éjszaka a belvárosban, amikor a későbbi sértett és az elkövető egy lány miatt szólalkozott majd verekedett össze. Eközben

szúrt pillangókésével

K. Zsolt. Az elkövetés eszközét a nyomozók megtalálták és lefoglalták. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását – közölte a BRFK. A Bors úgy tudja, hogy kritikus a kórházban ápolt áldozat állapota.

Pár hónappal ezt megelőzően – még decemberben – életveszélyes állapotban szállítottak kórházba Budapesten egy férfit, akit hátba szúrtak, az eset a III. kerületben történt, egy Váradi utcai lakóház udvarán.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói öt órán belül Kőbányán fogták el a feltételezett elkövetőket. A sértettet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol megállapították, hogy sérülései életveszélyesek, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság

emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást,

és a rendőrök azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, valamint a tényállás tisztázását. A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves B. Krisztián és párja, a 23 éves B. Vivien a lakóház alagsorában szóváltásba keveredett a későbbi sértettel, majd B. Krisztián és a férfi között dulakodás alakult ki. B. Krisztián szólt a nőnek, hogy hozzon egy kést, amit a nő meg is tett, és a párjával dulakodó férfit hátba szúrta, majd mindketten elmenekültek a helyszínről. 

A közelmúlt legmegrázóbb eseménye kétségkívül az újbudai késelés volt, amelynek során három rendőrt támadott meg intézkedés közben egy férfi még januárban, egyikőjükön, a 29 éves Baumann Péter r. főtörzsőrmesteren halálos sebet ejtve.

Nem ritkák a konfliktusokból származó tettlegességek sem, decemberben például villamoson támadt utasokra és a villamosvezetőre két nő és egy férfi a Széll Kálmán téren, miután a hangoskodásuk miatt rájuk szólt egy 76 éves férfi. A villamosvezető észrevette a támadást, ezért a következő megállóban le akart szállíttatni a villamosról a nőkét és a férfit, akik megverték. A támadók ezek után még egy utast megvertek, aki videózta őket – számolt be a Mandiner.

Tavalyelőtt nyáron arról cikkezett az Index, hogy az Örs vezér téren közlekedőket egy néhány fős szedett-vedett banda tartotta rettegésben. A csapat tagjai üvöltöztek, italoztak és láthatóan be voltak drogozva. Egy olvasójukra hivatkozva a lap arról számolt be, hogy metró bejárata konkrétan életveszélyes. „Egyszer az egyik bedrogozott férfi egy véletlenszerűen kiválasztott, munkából hazaigyekvő járókelőt megtámadott és alaposan megvert a délutáni órákban, máskor pedig reggel egy idős embert támadtak meg a metró bejáratánál, és

Hogy javuljon valamelyest a közbiztonság, emelt rendőri jelenlétet vezettek be az Örs vezér terén.

„Egy nagyváros biztonsága nem csupán hatósági vagy rendőrségi feladat

Budapesten a közbiztonság alapvetően jó, az európai fővárosok rangsorában előkelő helyen szerepel – válaszolta Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Mandiner kérdésére. Hozzátette: a polgárok szubjektív biztonságérzetét azonban jelentősen befolyásolják az egyedi, kiemelkedő vagy újszerű, eddig nem ismert és nagyobb média visszhangot kapott ügyek. Úgy vélte, minden felelős politikai erőnek, képviselőnek, városvezetőnek egyértelművé kell tennie és ki kell nyilvánítania, hogy 

az erőszak egyetlen formája sem megengedett.

„Ezért tartom rendkívül szomorúnak és ezért is emeltem ki napirend előtti felszólalásomban, hogy dermesztő és rémisztő volt az a csend, amit Karácsony Gergely az elmúlt napokban, a ruházatuk, vagy külsejük alapján szélsőbalos szervezetek tagjai által találomra kiválasztott emberek utcai lincselésével kapcsolatban tanúsított”.

Mint rögzítette, azt sem szabad elfelejteni, hogy egy nagyváros biztonsága nem csupán hatósági vagy rendőrségi feladat. Nyilvánvalóan a törvények szabályozzák, hogy ki hogyan és miként intézkedhet, de például a Fővárosi Önkormányzatnak is nagyobb anyagi ráfordítással kellene fordulnia akár a közbiztonsági, akár a közlekedésbiztonsági feladatok támogatása irányába – emelte ki.

 

Nyitókép: 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2023. február 23. 05:43
Ezt akartátok. Húgyos aluljáró, fetrengő drogosok, meg hajléktalanok. Csak ne a Tarlós, me a Fideszes! Akkó most öröm, bódogság!
Potymog
2023. február 22. 20:11
Rendőrt sajnos egyre kevesebbet látni Budapesten, borzalmasabbnál, borzalmasabb alakokat viszont egyre többet. Tenni kéne érte, hogy ez megforduljon.
Zsolt75
2023. február 22. 19:40
Hagyjuk már ezt a f.szságot. Ha üres kézzel megy oda, és szépen kéri őket, most a bucira vert fejét mutogatná a média. Az év dolgozója.
Hangillat
2023. február 22. 18:59
A rossz emberek lágy ütlegelése jót tesz a vérkeringésnek, foglalkoznak velük; kellene szabadtéri kaloda stb. elrettentésre, bár a kalapos király annulálta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!