Nagy változást jelentett be a Facebook

2023. március 08. 06:19

Kilenc év után hoznak vissza egy fontos funkciót mobilalkalmazásba.

2023. március 08. 06:19
null

2014-ben döntött úgy a Facebook, hogy mobilalkalmazásukból kiveszik az üzenetküldés lehetőségét: aki csetelni akart a nagy kék platformon lévő ismerőseivel, annak le kellett töltenie egy külön alkalmazást, a Messengert. A First Class cikke szerint a lépés annak idején sokaknak nem tetszett, hiszen ez is csak egy újabb alkalmazás volt a sok közül, ami foglalta a tárhelyet. Azóta persze már természetes lett, hogy egy külön alkalmazásban görgetjük a hírfolyamot, a másikban pedig ismerőseinkkel dumálunk, ám úgy tűnik, hogy hamarosan visszaállhat a régi rend.

A Meta ugyanis bejelentette, hogy egybegyúrja a két területet a mobilokon.

„Teszteljük, hogy az emberek hozzáférjenek a bejövő Messenger-üzeneteikhez a Facebook-appon belülről, és ezt a tesztet hamarosan kiterjesztjük” – írta a Facebook főnöke, Tom Alison a közösségi oldal hivatalos blogbejegyzésében.

Verseny a TikTokkal

Céljuk ezzel egyébként az, hogy versenyre keljenek a fiatalok körében jóval népszerűbb TikTokkal, és a Facebook a jövőben ne csak egy app legyen, ahol az emberek a barátaikkal és a családjukkal tartják a kapcsolatot, hanem egy szórakoztató platform, ahol mindenféle érdekességgel találkozhatnak. A tesztelendő egybeolvasztással az elképzelések szerint

könnyebbé válik a felfedezett érdekes tartalom megosztása üzenetben,

és nem kell az alkalmazások között váltani ehhez. A TikToknál ez pont így működik, ott van egy beépített üzenetfelület, de ez egyébként az Instagramon is így működik, ami szintén a Metáé.

Az utóbbi időben Mark Zuckerberg cégóriása nem először hoz vissza termékeinél egy régi megoldást. Tavaly újra elérhetővé vált az Instagramon, hogy a felhasználók időrendben nézzék meg az általuk követett oldalak posztjait, erre előtte hat évig nem volt lehetőség.

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThuleanPerspective
2023. március 08. 12:28
Ki a faszt érdekel?
Reszelő Aladár
2023. március 08. 11:26
Nagy a verseny az ember napi 24 órájáért. Nem csodálkoznék, ha ezek cégek komolyan benne lennének az alváskutatásban, hogy ne kelljen napi 6-8 órát aludni, mert az sok értékes képernyőidőt vesz el.
need-info
2023. március 08. 09:36
Soha nem volt, megvagyok nélküle és lehet megvárom még ezt is betiltják vagy megszűnik. :)
anegy_
2023. március 08. 08:47
Adathalászat csúcsrajáratása, annak aki hagyja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!