Nehéz lesz kritizálni a magyar akkumulátorgyárakat, már a németek is beszálltak a bizniszbe

2023. május 19. 15:03

További három akkumulátorgyárat terveznek Magyarországon, Mexikóban és az Egyesült Államokban.

2023. május 19. 15:03
null

Az olasz La Repubblica közölt cikket az akkumulátorgyártásról, ismertették, hogy a BMW bejelentése alapján 1,3 milliárd eurós beruházást hajt végre elektromos autói és akkumulátorai jövőbeli Kínában gyártására 2026-tól kezdődően.

„A Neue Klasse kínai gyártásunkba való integrálása egy nagyfeszültségű akkumulátoregység létrehozásához kapcsolódik, a soron következő, majd hatodik generációs akkumulátorokhoz, és jelentősen hozzájárul majd portfóliónk további villamosításához és ezáltal cégünk sikeréhez” – mondta Milan Nedeljkovic, a BMW igazgatótanácsának tagja és gyártásvezetője.

Shenyangban, Kínában. Német versenytársaihoz hasonlóan Kína is a világ legnagyobb piaca az elektromos járművek BMW számára. A BMW már saját elektromos akkumulátorait gyártja shenyangi telephelyén és három németországi gyárában.

További három akkumulátorgyárat terveznek Magyarországon, Mexikóban és az Egyesült Államokban.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Ronny Hartmann / AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. május 22. 11:47
MOMENTUM példaképe Zelenszkíj, hiszen más pénzén és más áldozatán élősködve tökéletes karriert fut be, úgy hogy közben a hazája beledöglik. Ezek a budai ficsúrok és luvnyák megvetik és semmibe nézik az egyszerű embereket, felsőbbrendűnek képzelik magukat attól, hogy szüleik pénzéből tanultak a legjobb iskolákban, építették cégeiket és egzisztenciájukat, úgy tünteik fel mintha azt saját erőből tehetségükkel érték volna el. Miközben csak szüleik azért imádkoznak, hogy a cégeik közelébe ne menjenek, mert akkor tönkreteszik az évek munáját amit beletettek.
Zsizsa
2023. május 21. 18:11
Már a cím is értelmetlen... a németek is elkaszáltak már akksigyárat arra, ahogy a "Tesla" gyárnak sem örültek a helyiek... itthon pedig több mint 1000 főt veszélyeztetett csak a Samsung gyár... és halálos balesetek is voltak már az itthoni akkugyárak eseménytörténetében... úgyhogy ezen csak kritizálnivaló van... veszélyes vegyipari gyárakról van szó... amik magas víz- és energia igénnyel bírnak... amiket rendszerint aszályos területekre terveznek.. és építenek... termőföldek és erdők helyére...
Abiondi
2023. május 20. 09:46
A patriotizmus, a magyarságtudat, a nemzeti büszkeség véglet lenne??? Nem hiszem. A többivel egyetértek. (Bár az LMBTQ... már erőssen nyomul az Olimpiára is a transzsportolóival!)
balbako_
2023. május 19. 17:04
Azok a németek akiket - a legújabb EP jelentés szerint - fegyveres magyar ügynökök terrorizálnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!