Új dandárokat hoz létre Kijev

2023. május 24. 07:09

A tengerészgyalogságot erősítenék meg.

2023. május 24. 07:09
null

Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka közölte, hogy telefonon beszélt az európai szövetségesek legfőbb parancsnokával és az amerikai szövetségesek európai parancsnokával, Christopher Cavolival – erről az Index számol be.

volt a párbeszédünk fő témája” – fogalmazott Zsaluzsnyij. Hozzátette, hogy megvitatták a haditechnikai eszközök karbantartása és javítása terén végzett közös munka folytatásának fontosságát is, írják.

Hangsúlyozta: „Beszéltem továbbá hadseregünk mennyiségi és minőségi összetételéről, valamint az ukrán tengerészgyalogság megerősítésére irányuló kezdeményezésről új dandárok létrehozásával”.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. május 24. 19:43
hiába a több százezres veszteség, lesz kiből sorozni. az iparterületek orosz kézre kerültek, a Monsanto földeken meg automatizált lesz a kombájn, marad egy csomó fölösleges ember, akivel tovább lehet fokozni a feszültséget. de hiába vergődik az egész nyugat, a hegemóniájukat bukták, egyesült erővel nem tudták legyőzni az oroszokat. mondjuk ha csak ennyi telik tőlük, akkor jogos is, ha hátrébb lépnek....
Robert69
2023. május 24. 16:22
- Mától a nevetek legyen első galaktikus dandár! - De főnök eddig is volt nevünk mi voltunk az 1-es logisztikai dandár! - Kuss, azt hivatalosan a hátországba helyeztük tartalékba.
Boruss Demeter
2023. május 24. 12:32
Van az a vicc, amikor kérdezik a székely bácsit Erdélyben, hogy a Magyarok vagy a Románok alatt volt e jobb. -Hát, a magyarok alatt jobb vót... -Miért, kendnek hány nadrágja volt akkor? -Kettő. -És miből volt az a két nadrág? -Posztóbú. -Na és hány nadrágja van most kendnek? -Egy. -Na jó, de miből van az a nadrág? -Hát, abbú a kettőbű... Lehet, hogy így születnek az új ukrán dandárok is.
dedi
2023. május 24. 11:36
Még a ruszki terrorista Jevgenyij Prigozsin is elismeri az ukrán hadsereg zsenialitását, miközben az itt megszólaló orosz propagandát terjesztők egymásra licitálva bizonygatják, hogy az ukrán hadsereg milyen rossz. "Jevgenyij Prigozsin a Wagner orosz zsoldoscsoport vezetője kedden Konsztantyin Dolgov Moszkva-barát orosz bloggernek adott interjút – írja a CNN. A Wagner-vezér az interjúban arról beszélt, hogy az ukránok „rendkívül jól szervezettek, magasan képzettek és a hírszerzésük a legmagasabb szinten van, bármilyen katonai rendszert képesek ugyanolyan sikerrel működtetni, legyen az szovjet vagy NATO-rendszer”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!