Ellentámadás előtt: a Fehér Ház elégedett Ukrajna felkészültségével, de az ukránok indítanak

2023. június 03. 11:12

Az offenzíva indítása az ukránoktól függ a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője szerint.

2023. június 03. 11:12
null

A Guardian tudósítása szerint az amerikai kormányzat úgy véli, a szövetségesek megfelelő katonai segítséget nyújtottak Ukrajnának az ellentámadáshoz – ezt John Kirby közölte, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője pénteken.

Elmondta:

az ellentámadás lefolytatására. Hogy mikor kezdik meg az offenzívát, az tőlük, az ukránoktól függ, de biztosak vagyunk abban, hogy mi mindent megtettünk, amit lehetett. És amikor azt mondom, hogy »mi«, akkor nemcsak az Egyesült Államokra gondolok, hanem szövetségeseinkre és partnereinkre is”.

Hangsúlyozta: nemcsak arról van szó, hogy Ukrajnát légvédelmi rendszerekkel látják el, hanem páncélozott járművek, tüzérség, lőszerek szállításáról, valamint kiképzések lebonyolításáról is beszélhetünk.

Kirby magabiztosan hozzátette: a területek felszabadításával szükség lesz a lőszerek és a felszerelések pótlására is,

írják.

Nyitókép: AFP / Patrik Stollarz

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2023. június 04. 21:24
Kezdjék el végre mert rájuk rohad a sok ágyú
akkor ki
2023. június 03. 19:53
Mi mindent megtettünk pont pont pont Szóval, ha nem ukrajna javára sül el az ellentámadás, akkor leveszik a kezüket róluk. Egyébként is, lassan kampányolnak és időben abba kell hagyni a homokozós játékot, mert a hambörgerfaló népnek nem biztos, hogy tetszik!
Zolotarjov
2023. június 03. 15:43
Pavlográdban, Hmelnickijben vajon mennyi cucc semmisülhetett meg..?
dedi
2023. június 03. 14:35
Axar nevű azeri oldal szerint: A Tuvai Köztársaság vezetője, Vladiszláv Hovalig bejelentette: hazája 3 ezer lovat küld az orosz hadsereg számára, hogy segítse az orosz hadsereg utánpótlási vonalainak fenntartását. https://en.axar.az/news/world/731725.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!