Karácsonynak csak az Alkotás úti fák kivágása fáj, a belvárosiaké nem

2023. július 14. 15:00

Nagy felháborodásában a főpolgármester elfelejtette, hogy a Belgrád rakparton épp a Főváros cége rongált meg úgy fákat, hogy azokat ki kellett vágni.

2023. július 14. 15:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

„Az Alkotás úton négy fát kell kivágni csak azért, mert a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó ZÁÉV Zrt. nem végezte megfelelően a munkáját”panaszkodott Facebook posztjában Karácsony Gergely főpolgármester. Mint írta, a Testnevelési Egyetem építése közben olyan szinten sértették meg a negyven év körüli japán akácokat, hogy veszélyességük miatt el kell őket távolítani. A főpolgármester közölte: felszólították a céget, hogy a fák pótlása mellett fizessék be a kár értékét a fővárosi környezetvédelmi alapba, amit ezúttal vállalt is a ZÁÉV. 

Pont az ilyen esetek miatt dolgozunk egy fővárosi jogszabályon, mert jelenleg nincs más eszközünk, csak kérni tudunk

– írta Budapest első embere.  

A bejegyzésre reagált Szentgyörvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere, aki teljes mértékben egyetértett Karácsonnyal abban, hogy a fejlesztések során kiemelt figyelmet kell fordítani a fák megóvására. Ők az V. kerületben mindig is eszerint jártak el.

A kerületi polgármester ezek után azonban feltette a kérdést

„Mégis hogyan fordulhatott elő, hogy a Fővárosi Vízművek vízcsőépítési munkálatai során megkárosította az V. kerület Belgrád rkp. 25. épület előtt álló két magaskőris fát?

„Mindez pedig úgy történt, hogy bár a szakvélemény szerint megfelelő kitámasztással tovább élhettek volna a fák, és Belváros Önkormányzata nyomatékosan jelezte az Ön főtájépítésze részére, hogy nem járul hozzá a kivágásukhoz, a Főváros mégis önhatalmúlag kivágta a fákat?” – folytatta Szentgyörgyvölgyi, aki ezek után arról is érdeklődött Karácsonytól, hogy a Főváros hogyan kívánja kompenzálni a belvárosiakat a károkozás miatt? 

Nyitókép: Karácsony Gergely beszél a megnyílt pesti alsó rakpart kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Soós Lajos
 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 15. 19:04
18++ 🏳️‍🌈 PRÁJDGERI!!! MIT TETTÉL A VÁROSUNKKKAL???!!!! 🧐 MOST KAPSZ! https://m.youtube.com/watch?v=gThvAOD6tkQ&pp=ygUaQmRzbSBzcGFua2lnIG9uIHRoZSBTdHJlZXQ%3D 💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋
connorj
2023. július 15. 18:59
FICSÚÚÚR VAGY!!! 😈 https://m.youtube.com/watch?v=1kb3KbrwOGQ
ZombikaFoskoma
2023. július 14. 18:32
Budapest "első embere" nem tudja, hogy az Alkotás utca, nem pedig út.
nempolitizalok-0
2023. július 14. 17:00
Karácsonynak annak idején a zuglói fák kivágása sem számított és ott jó sok lett kivágva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!