Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Milliárdok szőlőkivágásra

2009. november 27. 16:37

3,51 milliárd forintot kapunk az EU-tól a szőlőkivágás támogatására.

2009. november 27. 16:37
Magyarország a 2009/2010-es borpiaci évben 3,51 milliárd forintot kap az Európai Uniótól a szőlőkivágás támogatására. A borpiaci évre 4.406 kérelem érkezett be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az igényelt terület nagysága pedig 3.075 hektár volt. A tavalyi pénzügyi keret kimerülése miatt áthozott elfogadott kérelmekkel együtt jóváhagyott támogatási igény 7 milliárd forint.

Az unió az e célra rendelkezésre álló források visszaosztásának eredményeként miatt - ez az idén Magyarország számára 50,125 százalék - 3,51 milliárd forintot ad a szőlőkivágás támogatására. A 2008/2009. borpiaci évben a szőlő-bortermelő tagállamok által jóváhagyott igényeket az EU 45,9 százalékra osztotta vissza. A kivágott terület nagysága 1.424 hektár, a kifizetett támogatás összege pedig 2,3 milliárd forint volt. Az MVH a múlt héten kezdte postázni a szőlőkivágási engedélyeket az idevonatkozó rendeletben előírt sorrend alapján.

Az engedélyeket 2010. január 31-ig megkapják az érintettekAz ültetvények kivágását kizárólag a jogerős engedély birtokában lehet megkezdeni, majd annak megtörténtét be kell jelenteni az MVH-nak. A hivatal pedig a kivágás elvégzésének ellenőrzését követően fizeti ki a támogatást. (MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2010. július 21. 09:29
Nem szabad kivágni a szőlőket!A borszőlőket át kell oltani csemegeszőlőre. A bor nehezen értékesíthető, túltermelés van belőle külföldon,csak a minőségi borok adhatók el. Ám rengeteg méregdrága csemegeszőlőt hoznak be,ami itthon is megtermelhető. Az új fajták finomak, és rezisztensek, nem sok permetezés kell nekik, júliustól novemberig érnek és kitűnő, egészséges népélelmezési cikk lehetne., s ameddig magyar szőlő is kapható, nem szabad idegenből behozni.
bmucsai
2009. november 29. 11:48
Nincs szükség szőlő termelésre. Nincs szükség alma termelésre. Nincs szükség cukorrépatarmelésre. Nincs szükség tej termelésre. Nincs szükség hús termelésre. Nincs szükség dinnye termelésre. ..... Nincs szükség termelésre. Mert minden kapható a TESCO-ban. Nincs szükség fiatal munkaerőre, mert tapasztalatlanok. Nincs szükség idősebb munkaerőre, mert elavult a tudásuk. Nincs szükség fiatal nőre, mert szülni fog. Nincs szükség gyerekes anyára, mert megbetegszik a gyereke. Nincs szükség betegekre, mert sok pénzbe kerülnek. Nincs szükség öregekre, mert sok pénzbe kerülnek. Nincs szükség gyerekekre, mert sok pénzbe kerülnek. ......... Nincs szükség tanítókra, mert sok pénzbe kerülnek. Nincs szükség orvosokra, mert sok pénzbe kerülnek. Nincs szükség mérnökökre, mert máshol olcsóbban megcsinálják. Nincs szükség munkásokra, termelésre, mert máshol olcsóbban megcsinálják. ............. Nincs szükség kultúrára, mert sok pénzbe kerül. Nics szükség korházakra, mert sok pénzbe kerül. Nincs szükség könyvtárakra, mert sok pénzbe kerül. Nincs szükség templomokra, szinházakra, zenére, művészetre, mert sok pénzbe kerül. Nincs szükség falvakra, mert elavult képződmények. Nincs szükség közösségekre, mert veszélyesek. ......... Csak kiszolgáltatott fogyasztó lényekre van szükség, AMELYEK maximális profitot termelnek.
sunázó
2009. november 28. 19:26
A következő EU-s támogatás Taigetosz építésére érkezik?
zoli29
2009. november 27. 16:43
Elkeserítő belegondolni, hogy ennek mi lesz a vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!