Kalóztőzsde Szomáliában

2009. december 02. 11:32

Hetvenkét céget tömörít a kalózok fővárosában megalapított tőzsde.

2009. december 02. 11:32
Tőzsdét alapítottak a szomáliai kalózok egyik kulcsfontosságú városukban, Haradheere-ben. Jelenleg már 72 vállalat részvények érhetőek el mindenki számára, aki a kalózkodásba kíván befektetni. Az erősen felfegyverzett kalózok hajókat támadnak meg az Indiai-óceánon és a stratégiai fontosságú Ádeni-öbölben, amely Európát és Ázsiát köti össze a Vörös-tengeren keresztül.

Egy volt kalóz beszélt a Reutersnek a tervről. Szerinte ez egy megfelelő módja annak, hogy a helyi közösségek a veszélyek ellenére is támogassák működésüket. Négy hónappal ezelőtt határozták el a tőzsde megalapítását: kezdetben 15 vállalattal indult, jelenleg 72 céget tömörít, ezek közül pedig 10 sikeresen vitt véghez kalózakciókat. A tőzsde a nap 24 órájában nyitva van. Az egyik magánbefektető azt közölte, hogy 75 000 dollárt keresett 38 nap alatt, amióta az egyik vállalat tulajdonosa lett.

Irány a kalóztőzsde (Portfolio.hu)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2009. december 02. 17:23
Az Irakban állomásozó amikat nem lehetne átirányítani, hogy fektessenek be a tőzsdébe néhány tonna robbanóanyagot robotrepülővel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!