Székelyföld a Google Earth-ön

2009. december 10. 18:05

Hargita megye is támogatja a székely cég vállalkozását.

2009. december 10. 18:05
A Google virtuális földgömbjén, a Google Earth-ön is hamarosan elérhetővé válnak a székelyföldi nevezetességek, turisztikai célpontok.

Egy székelyudvarhelyi cég ugyanis azon dolgozik, hogy ezeket a helyszíneket feltérképezze, és egy-egy bemutató videóval vagy fényképalbummal együtt elérhetővé tegye az interneten keresgélő felhasználók számára. A Hargita megyei önkormányzat által is támogatott projekttel a kezdeményezők turistákat csalogatnák a térségbe.

„Első fázisban a panziókat, szálláshelyeket tesszük fel a honlapra, ezt a szolgáltatást viszont egy egyszeri és kis összeg fejében rendelheti meg a vendéglátóhely tulajdonosa. Következnek aztán a kulturális, történelmi helyszínek, örökségek, aztán gyakorlatilag minden, ami él és mozog a Székelyföldön” – sorolja a terveket a cég vezetője, azt azonban leszögezi: „szemetet” nem akar látni az oldalon, ezért nem lesz interaktív felülete az oldalnak, ahová bárki bármit feltölthet.

Székelyföld a Google Földön (Hargita Népe)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!