Magyarország is érintett a kvótaügyben

2010. február 04. 10:39

Eurómilliókat loptak el kamu e-mailek segítségével.

2010. február 04. 10:39
Eurómilliókat érő széndioxid-kvótákat loptak el és értékesítettek tovább hackerek egész Európában. A kamu e-mailekkel kicsalogatott jelszavak segítségével végrehajtott csalás a fél kontinensen megbénította a kvótákkal való kereskedelmet. A csalók rövid idő alatt 250 ezer, darabonként 12 eurót érő kvótát nyúltak le áldozataik számlájáról és tették át őket a sajátjukéra, ahonnan sok-sok egyéb európai számlára továbbították őket. A gyanútlan ügyfeleknek, akik azt hitték, minden rendben van a kvótákkal, ezekről a számlálról adták el őket.

Minden tranzakciót részletesen követni lehet, a kvótakereskedők számláinak minden apró rezdülése megjelenik a brüsszeli központi rendszerben. Minden egyes kvótának van egy saját kódja, amivel azonosítani lehet őket - magyarázza a német környezetvédelmi hivatal vezetője. Szerinte a kérdés az, ki indította el a kvótalopás professzionálisan megtervezett folyamatát.

A kvótakereskedelmet ellenőrző hatóságok mindenhol leálltak, így Magyarországon is - a most zajló tranzakciók később fognak megjelenni a központi adatbázisban. A német hatóságok már nyomoznak a tettesek után.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de ki az a Gyurcsányi?
2010. február 04. 12:07
eleve az ocsmány a neolibsi pénzéhség trükkje volt ez az egész kvótabaromság hogy a valódi korlátozásokat elkerüljék a G8-ak, és közben még a kvóta tőzsdén is megforgathassák a pénzüket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!