Világháborús légifotók a Google Earth-ön

2010. február 09. 10:45

A felderítési célokkal készült felvételekből 39 európai nagyváros háború utáni fotóit hozták nyilvánosságra, amelyek a térképszoftver segítségével összehasonlíthatóak a mai műholdas képekkel.

2010. február 09. 10:45
A Google Earth a második világháború alatt készült légifelvételekkel bővítette képtárát. A Brit Királyi Légierő által felderítési célokkal készült felvételekből 39 európai nagyváros háború utáni fotóit hozták nyilvánosságra, amelyek a térképszoftver segítségével hasonlíthatók össze a mai műholdas képekkel. A brit és az amerikai légierő képei mellett különlegességnek számítanak a szovjet és lengyel pilóták felvételeiből összeállított Varsót 1935-től napjainkig bemutató fénykép-sorozat, melyen a gettó is jól látható.

A térképek fölötti görgetősávval az időben vissza és előre is lehet léptetni; így akár Varsó történelmi városrészének, a jelenlegi UNESCO világörökség részét képező központnak háború utáni újjáépítése is megtekinthető.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!