Lebontják a történelmi Pekinget

2010. március 31. 10:23

Lebontják a történelmi Peking egyik örökségi védelem alatt álló városrészét egy „helyreállítási” projekt során. A városvédők szerint mindez tönkreteszi a kínai főváros egyik örökségi és építészeti gyöngyszemét.

2010. március 31. 10:23
A harminc hektáros területet érintő fejlesztés az ősi Dob- és Harangtornyok körül, és az ezt körülvevő városrészben zajlik majd, amelynek épületei még ma is őrzik a múltat. A terület a város egyik pezsgő kulturális központja, amely az elmúlt években újra a bohém művészeké lett, akik kis boltokat, galériákat, vagy épp éttermeket működtetnek ott.A Pekingi Kulturális Város elnevezésű fejlesztés során mindezt elbontják, és lakóparkok valamint irodai negyedek kerülhetnek a hutongok helyére.

A városvédők tartanak attól, ha be is igazolódik a restaurálási szándék, annak végeredménye olyan lesz, mint a Tienanmen tér környéke esetén, ahol a régi Peking Disney-stílusú verziója látható, aminek semmi köze sincs a korábbi városhoz. A helyiek egy része támogatja, hogy a hutongok eltűnjenek, mások szerint azonban ezekkel együtt a kínai múlt maradványait is eltüntethetik. A város hagyományos negyedeinek elbontása már 20 éve tart, hogy helyükre felhőkarcolókat, és apartmanházakat építsenek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!