Szomáli kalózok ügyében nyomoz India

2010. március 31. 11:51

Indiai jegyzőkönyvek szerint nyolc indiai hajót fogtak el szomáli kalózok, foglyul ejtve 120 fős legénységet is.

2010. március 31. 11:51
Szomáli kalózok ezen a héten engedték szabadon egy elrabolt indiai hajó legénységét, az ő beszámolójuk alapján feltételezik indiai hatóságok, hogy a kalózok további nyolc hajót fogtak el százhúsz főnyi legénységükkel együtt az elmúlt napokban. „Megkértük a hajózási hatóságokat, vizsgálják meg, valóban tűntek-e el indiai hajók, melyeket kalózok fogtak el” - mondta P. V. S. Satish, az indiai haditengerészet tisztje. A Times of India és a CNN-IBN információi szerint a hajók Szomáliából Dubajba tartottak, amikor elfogták őket.

Eközben a Seychelles-szigetek parti őrsége közleményben tudatta, hogy hajójuk visszavert egy támadást, elpusztítva a kalózok két hajóját is. A Topázt három kalózhajó vette tűz alá hétfőn. A parti őrség viszonozta a tüzet: egy csónakot elsüllyesztettek, az anyahajó felrobbant és lángolni kezdett, egy másik csónak azonban elmenekült. Hétfőn a kalózok elfoglaltak egy hajót 24 fős legénységével együtt, szomáli kereskedők elmondása alapján pedig másik hetet sikerült megkaparintaniuk. A kalózok 2009-ben 60 millió dollárt szereztek váltságdíjakból.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2010. március 31. 12:15
Áramot a korlátba oszt jónapot! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!