Kalózhajót süllyesztett a francia fregatt

2010. május 02. 14:39

A Lafayette fregatt a szomáliai partoknál támadott meg egy kalózhajót, a kalózokat elfogták.

2010. május 02. 14:39

A Lafayette fregatt először elfogta a kalózok által használt csónakot, majd elsüllyesztette az anyahajójukat. A kilenc férfit előállították és csónakjukat a fregattra emelték, hogy bizonyítékul szolgáljon a kalózok ellen. 

Az akció az Indiai-óceánon zajlott le, a szomáliai főváros, Mogadishu és a Seychelles-szigetek között. Szombaton egy másik francia hadihajó, a Tonnerre elsüllyesztett egy másik kalózhajót és elfogott 11 embert, akiket kalózkodással gyanúsítanak.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SCUMM
2010. május 02. 21:49
valahol egyébként ironikus, hogy hogyan lehet annyi embert kinyírni egy olyan terméketlen, sivár, használhatatlan területért, mint szomália..
SCUMM
2010. május 02. 16:53
a nemzetközi hajózási jog eléggé megnehezíti a kalózok elleni fellépést.. ami valahol érthető, mivel nem lehet csak úgy szétlőtni egy másik hajót, mondván, hogy kalózok.
Ultima Ratio
2010. május 02. 16:03
Éppen ideje van ilyen lépéseknek. Nem is értem mit bénáznak ennyi ideig. Oké, hogy a kalózok nagyon gyorsan tudnak lecsapni csónakokkal és kis hajókkal, meg, hogy a szajrét azonnal a tengerbe dobják, ha baj van, de nehogymár légi felderítéssel, műholdakkal, vagy éppen radarral ne lehessen elkapni legalább a nagyobb kalózhajókat, vagy csoportokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!