Már a klímaváltozást is mutatja a Google Earth

2010. július 15. 14:06

A Google térképe a brit energia- és klímaváltozási minisztérium tavaly kiadott adatait dolgozza fel. A program a jelenlegi tendenciák mellett a globális átlaghőmérséklet 2060-ra várt 4 Celsius-fokos emelkedésének hatásait mutatja be.

2010. július 15. 14:06

A felhasználók megnézhetik, hogy a Föld különböző területein a változás milyen drasztikus hatásokkal jár. A brit meteorológiai szolgálat számítása szerinti hőmérséklet-változást színskálája alapján jól látható, hogy az Európa északi felében várható 2-3 fokos emelkedéshez képest az Északi-sark közelében akár a 16 Celsius-fokot is meghaladhatja az emelkedés.

A térképen különböző színű karikák emelik ki az adott területre jellemző változásokat, jól szemléltetve az erdőtüzek lehetőségét vagy a tengeri ökoszisztéma átalakulását. A körökre kattintva a hatások ismertetése mellett YouTube-videók jelennek meg, amelyekben a jelenség okaira szakértők adnak részletesebb magyarázatot. A Met Office munkatársai arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a klímaváltozás nem csupán a jövő generációinak a problémája.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!