Facebook-halállista: eddig három áldozat

2010. augusztus 25. 14:28

Hatvankilenc helyi tizenéves nevét tartalmazza a lista, amelyik halállal fenyegeti a rajta szereplőket, azok ha nem hagyják el a kolumbiai Puerto Asis városát. A felsoroltak közül három már gyilkosság áldozata lett, és egy fiatal pedig utcai támadásban sérült meg.

2010. augusztus 25. 14:28

Három olyan tinédzsert öltek meg a kolumbiai Puerto Asis-ban az elmúlt hét hétben, aki rajta volt egy Facebookon megjelent halállistán. Az augusztus 17-én megjelent felsorolás 69 helyi fiatal nevét tartalmazza, és üzenete szerint halál vár a megfenyegetettek közül azokra, akik nem hagyják el a várost. Később egy másik hasonló lista is felkerült a közösségi oldalra, amin 31 helyi nő neve olvasható.

Mivel a felsorolásban szereplő fiatalok közül három is gyilkosság áldozata lett, egy pedig egy utcai lövöldözésben sebesült meg, a listát eleinte rossz tréfának tartó helyi rendőrség az ország fővárosából, Bogotából kért segítséget, az életveszélyes helyzetbe került helyi tizenévesek pedig elmenekültek a Puerto Asis-ból.

A rendőrség 5 millió peso (kb. 620 ezer forint) értékben ajánlott fel jutalmat a nyomravezetőnek. A CNN által megkérdezett helybeliek szerint egy Los Rastrojos nevű maffiacsoport, vagy a Forradalmi Fegyveres Erők szélsőbaloldali gerillái állhatnak a támadások mögött.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!