XVI. Benedek: Isten áll az ősrobbanás mögött

2011. január 07. 10:15

A pápa vízkeresztkor ünnepi beszédében kijelentette: Isten áll az ősrobbanás mögött. A katolikus egyházfő szerint a tudományos teóriák mind Istenre vezethetők vissza, az olyan kijelentéseket pedig, hogy az egész világ egy véletlen miatt jött létre, nem kéne elhinni.

2011. január 07. 10:15

XVI. Benedek vízkereszt napján, a vatikáni Szent Péter bazilikában mondtott beszédében leszögezte: a tudományos teóriák mind Istenre vezethetők vissza. A pápa szerint az ősrobbanás mögött egyértelműen Isten áll. Sokan abban reménykednek - főleg az ateisták - hogy a tudomány előbb-utóbb bebizonyítja, Isten nem létezik - véli a katolikus egyházfő. Szerinte viszont tévednek: a tudomány egyes nagy kérdéseit nem lehet megmagyarázni hit nélkül - az evolúciót sem.

„Az univerzum nem véletlenek szerencsés egybeesésének, vagy balesetnek köszönhető, mint ahogy azt néhányan el akarják hitetni az emberekkel” - mondta XVI. Benedek. A pápa folytatja elődje, II. János Pál útját, aki hatalmas erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az egyház levesse magáról a tudományellenesség képét. A katolikus egyház elfogadja az evolúció elméletét, ám hozzáteszik: Istennek nagy szerepe volt abban, hogy a mai emberiség kialakulhasson.

Összesen 380 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. január 10. 23:07
"XVI. Benedek: Isten áll az ősrobbanás mögött" Ez szerintem evidencia...ehhez nem kell pápának, sőt még katolikusnak sem lenni. Elég, ha csak az ember rendeltetésszerűen használja azt a nyakán éktelenkedő óriási pattanást. :) A vita szerintem legfeljebb abban állhat, hogy a teremtő Isten mennyire törődik a művével. A deisták szerint semennyire, a keresztények (és mások) szerint viszont nagyon is!
Kündü
2011. január 10. 15:19
Ratzinger Úr esetleg MELLÉFOG, mert nem is ősrobbanással kezdődött....számos tudós szerint.
Trükkök Százai...
2011. január 10. 13:19
Ilyen nincs... :D
El Topo
2011. január 10. 13:17
Örűlök, hogy ilyen vonzzó számodra a modern tudómány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!