Autokraták ingó székben

2011. február 02. 12:32

A Time összegyűjtötte azt a tíz autokrata államférfit, aki jelenleg leginkább féltheti országában elfoglalt vezető pozícióját.

2011. február 02. 12:32

A Time magazin közzétett egy összeállítást, melyben a világ 10 legveszélyeztetettebb autokrata vezetőjét gyűjtötték össze. A lista első helyét az aktuális egyiptomi konfliktus főszereplője, Hosni Mubarak foglalja el.

A kétes dicsőségű listán dobogós pozíciót birtokol Mubarakon kívül a Jement 32 éve irányító Ali Abdullah Saleh, illetve a Koreai NDK diktátora,Kim Dzsong Il is. Észak-Koreában a Time szerint akár a katonai puccs esélye is fennáll. A listán helyet kapott még Alekszandr Lukasenkó, Mahmud Ahmadinezsád, valamint a zimbabwei Robert Mugabe is.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. február 02. 15:20
Azért nagyon érdekes, hogy az ateisták is milyen nagy szakértelemmel vitatják a Biblia jelentését, elemzik, hogy mi mit jelent és teszik ezt annak ellenére, hogy a Bibliából szak részeket emelnek ki és a nagy összefüggésekről semmit nem tudnak. Vitatkozni velük nem lehet, mert ateizmus- mint egységes tan- nem is létezik, csak valaminek a tagadása /ez esetben Istené/ kelti azt a látszatot, hogy sokak által vallott egységes nézetről van szó. Ennélfogva a hivőket, vagy a magukmódján hivőket provokálni nagyon könnyü /mert van egy kép, amit lehet támadni/ de a magukat ateistának nevezőket nem, mert nincs mögöttük provokálható, vagy csak vitatható tartalom.
müller
2011. február 02. 15:18
Na mivan, a legputyinabb ellukasenkósodott turbóchavez diktátor sajtószabaccságtipró elnyomónk nincs a top10-ben ??? Vaddöfakk!
Thomas Müller
2011. február 02. 15:13
Nem látom a listán az USA, Nagy-Britannia és Izrael elnökét. Az is olyan diktatúra, ami demokráciának tűnik, Konrád György szavaival.
Öreg
2011. február 02. 15:05
Ugy látszik, Konrád, Schiff András és Heller Ágnes elkéstek, Göncz Kinga meg tévedésből az MSZP-t hivta fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!