Porszívó miatt kellett lekapcsolni az atomerőművet

2011. november 14. 17:01

Egy bekapcsolva hagyott porszívó okozott rövidzárlatot és tüzet egy svéd atomerőműben még tavasszal. Az egész atomerőművet le kellett kapcsolni az eset miatt, a kár mintegy 200 millió euró.

2011. november 14. 17:01

A vizsgálati eredmények szerint egy bekapcsolva maradt porszívó okozott tüzet a svédországi ringhalsi erőmű 2. számú reaktorának épületében tavasszal: a porszívó a reaktor belső áramkörének terhelési próbája közben ugyanis rövidzárlatot váltott ki, majd kigyulladt - derül ki a jelentésből.

A tűz miatt le kellett kapcsolni az egész atomerőművet, amely hosszú időn át üzemen kívül volt. Az atomerőmű két tulajdonosát, a svéd Vattenfall és a német E.ON konszernt mintegy 197 millió euró veszteség érte az eset miatt. (MTI)


 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gumimaci
2011. november 14. 18:42
Persze. Nils Holgersson hagyta bekapcsolva a porszívót.
szigno57
2011. november 14. 18:03
":::...és a német E.ON konszernt mintegy 197 millió euró veszteség érte az eset miatt." Amely jó részét majd a Magyar lakosságon hajt be a multinacionális cég - folytathatnánk! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!