Szcientológusokat büntettek Franciaországban

2012. február 03. 17:54

Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét.

2012. február 03. 17:54

A Spirituális Egyesület 400 ezer eurós, annak könyvesboltja pedig 200 ezer eurós (58,4 millió forint) pénzbüntetést kapott. A csalást irányító Alain Rosenberget két év felfüggesztett börtönre és 30 ezer (8,7 millió forint) eurós pénzbüntetésre ítélték. Hat szcientológus kapott pénzbüntetést, amiért magas pénzösszegeket csikartak ki az egyház tagjaitól.

A védelem az elsőfokú ítélet megsemmisítését próbálta elérni, arra hivatkozva, hogy a bíróság megsértette a valláshoz való jogot és az egyesülési jogot, de a bíróság minden kifogást elvetett. „Történelmi döntés született” – jelentette ki Olivier Morice, a szektás elhajlások ellen küzdő egyesület, az Unadafi jogi képviselője.

Az egyházat 1998 decemberében jelentette fel csalásért egy nő, akit először ingyenes személyiségteszttel kerestek meg szcientológusok, de végül több mint 30 ezer eurónak megfelelő francia frankot fizetett ki könyvekre, tanfolyamokra és egy elektropszichométerre, amely a vizsgált személy szellemi állapotának változásait hivatott mérni.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. február 04. 09:59
Az új magyar egyházi törvény el se ismerte a szcientológiai egyházat, ezért inkább dicsérni, s nem támadni kellett volna. Az üzleti alapon álló "egyházakat" be kell tiltani - az emberek hiszékenységével nem szabad visszaélni.
kjkj945
2012. február 04. 08:33
A scien-ből csak a fictiont szeretem, a tologusokat nem.
thymian
2012. február 04. 00:54
Rosenberg??? :D
Öreg
2012. február 03. 20:08
Clintonné mindent félbeszakitott és ajánlott levelet ír Sárközynek, hogy ez nem demokrácia, ez vallásüldözés, ez fasizálódás és jó lesz ha vigyáz, mert a végén még Gáti Karcsit is a nyakára küldi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!