Lelőttek egy zsidó férfit a Siratófalnál, akit arab terroristának hittek

2013. június 21. 08:43

Egy biztonsági őr lelőtt egy zsidó férfit péntek reggel a jeruzsálemi Siratófalnál, mert szélsőségesnek vélte, ugyanis állítása szerint „Allah akbar!” („Isten a legnagyobb!”) kiáltással előhúzott valamit a zsebéből.

2013. június 21. 08:43

Az incidens után derült ki, hogy nem arab, hanem zsidó a lelőtt férfi. A helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit – közölte az izraeli közszolgálati rádió.

A Siratófal melletti nyilvános illemhelynél lelőtt férfi egyik ismerőse szerint különc volt. „Mindenki ismeri, mindig furcsán viselkedik. Egyszer azt mondta, hogy áttért az iszlám hitre. Az őt lelövő biztonsági őr valószínűleg nem ismerte” – mondta a szent helynél rendszeresen imádkozó hívő a Jediót Ahronót című napilap internetes honlapjának, a Ynetnek.

A mindig a Siratófalnál imádkozók a tízes tévécsatorna híradása szerint is ismerték és ártalmatlan csodabogárnak tartották a 45 év körüli férfit, akit szerintük hét-tíz lövés is érhetett.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. június 21. 12:48
Rosenfeldnek is mindenki ellenség volt. Nagy baj, ha már a hittársaikat is kinyírják.
Felebarát
2013. június 21. 12:00
mélységesen nem érdekel mi van Izraellel, csak maradjon már nyugton a kierőszakolt területén
kuwiq
2013. június 21. 11:35
Megjegyzem, 100-ból 100 biztonsági őr, katona, ügynök ezt tette volna Izraelben. Sőt, Afganisztánban vagy Irakban is. Így vannak szocializálva, ha az ő környezetükben felhangzik, hogy "Allahu Akhbar", akkor hamarosan felhangzik más is, minimum egy robbanás, de lehet, hogy több is. Öngyilkos akció volt, az elvárható eredménnyel. Nem, mintha normálisnak tartanám a dolgot, de arrafelé ez van.
polnemkor
2013. június 21. 11:08
Amúgy jó kis ország az, jóféle népekkel: 2013.06.20. 20:01 Korrupcióval gyanúsítják Izrael főrabbiját Az izraeli rendőrség csalásokkal foglalkozó osztálya csütörtökön kihallgatta Jona Mecger askenázi főrabbit, akit korrupcióval és közpénzek elsíbolásával gyanúsítottak meg A rendőrség előállította a főrabbi egyik munkatársát és két nagy szervezet vezetőjét is. A rendőrség 2005-ben csalás gyanúja miatt hallgatta ki Jona Mecgert, de egy évvel később az államügyész lezárta az ügyet, és nem kezdeményezett ellene bírósági eljárást. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!