Az FBI nyomoz a Sony meghackelése miatt

2014. december 19. 10:58

„Az interjú” című amerikai vígjáték főhősei Kim Dzsong Unt akarják megölni. A végül lefújt bemutató előtt hackerek törték fel a Sony számítógépes rendszerét, az FBI Észak-Koreát sejti a háttérben.

2014. december 19. 10:58

A hackerek követelése az volt, hogy a Sony Pictures ne mutassa be „Az interjú” című filmet. A nagy amerikai mozitársaságok elálltak a bemutatástól, mondván, nem vállalják az azzal járó kockázatot, így a Sony végül lefújta a premiert.

A Reuters információi szerint lehetséges, hogy Irán segítette az észak-koreai hackereket a Sony Pictures elleni kibertámadásban. Szakértők szerint ugyanis a támadás részleteiben nagyon hasonlít egy korábbihoz, amelyet két évvel korábban egy „Shamoon” nevű szoftverrel követtek el közel-keleti energiacégek ellen.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. december 20. 08:24
...oszt azon nem sikerült elgondolkodnia senkinek, hogy talán vannak akik nem szeretik, ha azon röhögnek a nagypofájúak, ami nekik, elég konkrétan az életük?
USsange
2014. december 19. 19:51
A szemünk előtt folyik a nép etetése. A cél, emészthetővé és természetessé tenni az emberek számára, amikor az usa kibertámadásra hivatkozva elkezd majd bombázni egy országot. Casus belli, mely mindig kéznél van és annyira univerzális, mint a középkorban a boszorkányság vádja.
alex.leopardi
2014. december 19. 11:38
hihi,engem igy hivnak a délrománok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!