Ki akarja irtani a korrupciót a spanyol király

2014. december 25. 11:40

Az idén nyáron trónra lépett VI. Fülöp első karácsonyi beszédében azt ígérte, kiirtják a korrupciót.

2014. december 25. 11:40

A király ugyanakkor gondosan kerülte nővére, az adócsalás miatt bíróság elé citált Krisztina hercegnő említését.

 
„A polgárok biztosak kell hogy legyenek abban, a közpénzek törvényesen, a meghatározott célra fordítódnak. Nincsenek kivételezett személyek vagy közösségek, hivatalnokok vagy politikusok. A közhivatalt betöltő személy a köz érdekeit szolgálja, gazdagítja azt. Presztizsünk és jó hírnevünk nem sérülhet a világ szemében” – fogalmazott VI. Fülöp első karácsonyi beszédében.
 
Hétfőn jelentette be a mallorcai bíróság, hogy két rendbeli adócsalás vádjával bíróság elé kell állnia Krisztina spanyol hercegnőnek. Az ügy elsőrendű vádlottja az infánsnő férje, Inaki Urdangarin. Őt az ügyészség egyebek mellett közokirat-hamisítással, adócsalással és pénzmosással is vádolja.
 
A király beszédében kitért még a spanyol gazdaság helyzetére, tűrhetetlennek nevezve a 24 százalékos munkanélküliséget; valamint kijelentette azt is, hogy Katalónia Spanyolország szerves része.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. december 27. 10:01
"Az idén nyáron trónra lépett VI. Fülöp első karácsonyi beszédében azt ígérte, kiirtják a korrupciót." "A király ugyanakkor gondosan kerülte nővére, az adócsalás miatt bíróság elé citált Krisztina hercegnő említését." Legitimista barátaink figyelmébe... :)
császár
2014. december 26. 16:10
Az olajos adócsalás sorozatnak soha nem lett volna vége, ha mi kis honatyáinkon múlott volna. Amikor a Shell bejelentette, hogy világ csúfjára kivonul. és a VPOP országos parancsnoka is készült kiborítani a bilit, csak akkor lett kénytelen kelletlen meghozva a szükséges -mellesleg pofonegyszerű- szabályozás. A korrupciót, egyetlen valóban független, leválthatatlan intézmény képes volna megszüntetni, ha megfelelő hatáskörökkel felruházva létrehoznák már végre. Gondolom ebben az esetben csaknem "politikai elit" nélkül maradnánk. Hát ezért nem is lesz ilyen.
Akitlosz
2014. december 25. 16:24
Kár hogy a korrupció kiirtása lehetetlen. Meg az, hogy születési előjogok alapján lehet valakiből király, nem pedig érdem és választás alapján. "tűrhetetlennek nevezve a 24 százalékos munkanélküliséget;" Ez az! Csak toporzékolni kell, aztán attól biztosan több munkahely lesz!
Peter8811
2014. december 25. 13:57
Korrupciónak nevezzük azt, amiből Jóbarátot és a csapatát kihagyták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!