Így ég az erdő Csernobilnál

2015. április 29. 11:40

Légifelvételek a Csernobil melletti erdőtűzről. A legfrissebb hírek szerint az atomtemetőtől öt kilométerre sikerült a tüzet megfékezni.

2015. április 29. 11:40

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tüzet, de a gyújtogatás sem kizárható. Erre utal, hogy eddig több tűzfészket is találtak. 

1992-ben a csernobili zónában már történt egy a mostaninál jóval kiterjedtebb erdőtűz. Az akkor keletkezett füst- és hamufelhő a reaktorbalesetet követően leülepedett radioaktív port magával sodorta, és beterítette vele Európát – emlékeztet az Origo. Kutatók arra figyelmeztetnek, hogy minden egyes tűz újabb radioaktív felhőket emelhet a magasba.

Az ukrán kormány részéről azt közölték, hogy folyamatosan mérik a sugárzást, de nem tapasztalják, hogy növekedett volna, nem kell tartani sugárveszélytől.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bdi
2015. április 30. 09:45
Nem lehet egy több magyar megyényi területen örökre megakadályozni az erdőtüzeket. Ha mindig eloltják a kisebb tüzeket, felhalmozódik az éghető, lehalt száraz faanyag, és lesz egy olyan nagy tűz, amit már nem fognak tudni eloltani.
kamasuka
2015. április 29. 21:20
Tudnak ezek az ukránok, na! http://www.kephost.com/images/2015/04/29/00.jpg
bloki
2015. április 29. 12:51
Most akkor lehet vonulni május elsején? Vagy az elvtársak megint elhallgatnak valamit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!