Tengerészgyalogosokat ölt meg egy fiatal férfi

2015. július 17. 10:22

Egy 24 éves kuvaiti születésű, de Amerikában felnőtt férfi nyitott tüzet tartalékos tengerészgyalogosokra Tennessee államban. Négyüket megölte.

2015. július 17. 10:22

Tengerészgyalogosokat gyilkolt Chattanoongában (Tennessee, Egyesült Államok) az a 24 éves férfi, Mohammod Youssuf Abdulazeez, aki előbb egy toborzóirodára támadt, majd a haditengerészet tartalékosoknak fenntartott központjában lövöldözött. Az első helyszínen senki nem sérült meg, a központban viszont négy katonát megölt. Végül a rendőrség lőtte le. 

Az elkövető Kuvaitban született, de iskolába már az Egyesült Államokban járt. Édesapja ismert volt a hatóságok előtt, mert korábban terrorizmushoz köthető szervezetet támogatott.

Egyelőre nem egyértelmű, hogy Abdulazeez cselekményét mi motiválta. A blogjára az elkövetés előtt annyit írt, hogy „az élet rövid és keserves”. Az ügyészség azonban egyértelművé tette: mindaddig terrorcselekményként kezelik a történteket, ameddig ennek ellenkezője be nem bizonyosodik.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Black
2015. július 17. 17:46
A vallási extrémizmus minden formája kész életveszély. Így volt ez 1415-ben és így van ez 2015-ben is.
justiceforhungary
2015. július 17. 13:44
Vadjoe 2015. július 17. 10:45 6 ''Nah, pont egy kuwaiti? Akikért anno az Usa háborúzott Irakkal?'' nem értük, hanem az olajukért, amit Saddam is szeretett volna megkaparintani a népek a törzsek számukra egy nagy nullát jelentettek mindig is, csak az agyagi haszon számít nekik ezért akár atombombát is ledobnak ha kell akár Moszkvára is
Cassi
2015. július 17. 12:18
Meghökkentően sok a beilleszkedési nehézségek miatti gyilkosság az Egyesült Államokban. A tettesek nagy része viszonylag jó módban él, nem érték különösebb atrocitások, mégis elképesztően kegyetlen módon lépnek fel számukra vadidegen emberek ellen. Még ideális körülmények között sem tud beilleszkedni a más kultúrából érkező bevándorlók jelentős része, mit lehet várni azoktól, akik egy szál nadrágban érkeznek a zöldhatáron át?
Nomine
2015. július 17. 11:31
azért nekem egy kicsit nevetséges amikor egy amcsiba felnőtt kuwaitit arab gyerek kiirja a blogjára hogy: „az élet rövid és keserves”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!