Ügyészségi vizsgálat indult a VW lemondott vezére ellen

2015. szeptember 29. 09:27

A német ügyészség szerint Winterkorn tudott a titkos szoftverekről, amelyek segítségével a Volkswagen csalt a környezetvédelmi teszteknél.

2015. szeptember 29. 09:27

Az ügyészség szóvivője azt mondta: azt vizsgálják, hogy pontosan hogyan manipulálták a Volkswagen egyes modelljeinek környezetvédelmi teszteredményeit. Tisztázni kell azt is, hogy ki milyen mértékben vett ebben részt – tette hozzá.

A lemondott vezér, Martin Winterkorn elismerte, hogy egy szoftver segítségével megváltoztatták egyes modelljeik dízelváltozatának kibocsátási mutatóit, de állítása szerint erről ő csak utólag szerzett tudomást.

A VW saját bevallása szerint 11 millió autó fedélzeti rendszerébe nyúltak bele, hogy az autók megfeleljenek a szigorúbb amerikai kibocsátási szabályoknak. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2015. szeptember 29. 17:34
"A német ügyészség szerint Winterkorn tudott a titkos szoftverekről, amelyek segítségével a Volkswagen csalt a környezetvédelmi teszteknél." Mint a VW elnöke persze, hogy tudott erről a szoftverről. De emellett ismeri a hasonló célokat szolgáló Renault, Peugeot, Toyota, Mercedes, Kia, Ford, stb szoftveres trükkjeit is.
adam
2015. szeptember 29. 10:31
Ok, kiderült. Akkor jöhet végre "Aufnichtwiedershenskultur"?
Senye Péter
2015. szeptember 29. 09:52
VW + A.M., még egy is közülük túl nagy kárt okozott No-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!