Elmaradt a Fények Ünnepe Lyonban

2015. december 09. 08:54

Biztonsági okokból elmaradt Lyonban a minden év decemberében megrendezésre kerülő Fények Ünnepe, a Fête des Lumières. A reflektorok helyett mécsesek égtek szerte a városban, a párizsi terror áldozataira emlékezve.

2015. december 09. 08:54

December 8-a fontos nap a Lyoniak életében, ugyanis ekkor rendezik meg minden évben a Fények Ünnepét. Ilyenkor minden épület gyönyörűen ki van világítva, az utcák pedig tömve vannak emberekkel. Habár az embertömeg idén sem maradt el, az ünnepséget mégsem tartották meg. Lyon a párizsi terrortámadások után biztonsági okokból úgy döntött, hogy idén kihagyja a szokásos ünnepet. Helyette azonban elárasztották a párizsi terrortámadás áldozataira emlékező mécsesek a várost. Az önkormányzat kétszázezer gyertyát rendelt, amiket önkéntesek osztottak szét. A beszámolók szerint sosem volt még ennyire meghitt és érzelemdús a december 8-a Lyonban.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2015. december 09. 10:43
Gratulálok, sikerült egy több mint 160 éves, eredetét tekintve Szűz Máriához kötődő eseménnyel kapcsolatban is zsidóznod egy jót. Ügyes vagy...
berzsian56
2015. december 09. 10:20
Lassan egész Európa sötétbe borúl. "Homály fedi el az utat, ahol járunk" Csak nem a bevándorlók érzékenységére való tekintettel kapcsolták le a világítást?
thymian
2015. december 09. 09:55
Azonosították a harmadikat, aki a bataclanban robbantotta fel magát. 23 éves volt, strassburgi és Fouad Mohamed Aggad a neve. Olyan igazi francia név nemde? Brüsszel, Strassburg, Párizs Európa rákfenéi.
thymian
2015. december 09. 09:34
Lesz ez még így se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!