Németország is csatlakozok az Iszlám Állam elleni harchoz

2015. december 04. 13:19

A Bundestag jelentős többséggel támogatta a német haderő bevetését az Iszlám Állam szíriai állásai ellen. A misszióban ezerkétszáz katona vesz részt. Jelenleg ez az ország legnagyobb külföldi katonai művelete. A beavatkozásra a miniszterek szerint azért van szükség, mert a terrorszervezet egyik fő célpontja Németország. A bevetés már a napokban kezdetét veheti.

2015. december 04. 13:19

A Bundestag nagy többséggel megszavazta pénteken, hogy Németország is bekapcsolódjon az Iszlám Állam szíriai állásainak támadásába. A szavazáson a Bundestag 630 képviselője közül 589-en vettek részt. Közülük 445-en támogatták, 146-an ellenezték a beavatkozást. A többiek tartózkodtak.

A tervek szerint 6 Tornado felderítőgéppel támogatják majd az Iszlám Állam elleni légicsapásokat, egy német fregatt pedig a térségben állomásozó Charles de Gaulle repülőgép-hordozó védelmét fogja biztosítani. Emellett a németek háttérmunkálatokban is segédkezni fognak.

Ez az ország legnagyobb külföldi hadművelete

A Bundeswehr egyenlőre egy évig vehet rész a hatvan országot egybefogó koalíciós hadműveletben, melyre 134 millió eurót biztosít a kormány. A misszióban ezerkétszáz katona vesz részt. Jelenleg ez Németország legnagyobb külföldi katonai hadművelete. A beavatkozásra a német miniszterek szerint azért van szükség, mert Németország az Iszlám Állam egyik fő célpontjai közé tartozik. Az ország úgy véli, nem háborúban áll, hanem nemzetközi jogi értelemben egy terrorszervezet ellen lép fel.

A német hadsereg szíriai kiküldetése napokon belül elkezdődhet. Közben a Londoni alsóház szerdai döntése után Nagy-Britannia már bombázni is kezdte a terrorszervezet szíriai állásait.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!