Szlovénia: Azonosítsa rendesen a migránsokat Horvátország!

2015. december 30. 16:12

Ausztria azzal az indokkal utasította vissza sok migráns fogadását Szlovéniából, hogy a menedékkérők hamis személyazonosító iratokkal rendelkeztek. Szlovénia ezért azt kéri Horvátországtól, hogy szigorúbban azonosítsa a migránsokat. A horvát külügyminiszter úgy reagált: ezen a téren ők az élen járnak, a szlovénok viszont nem bánnak elég emberségesen a migránsokkal, és pengés drótkerítést is felhúztak a határon.

2015. december 30. 16:12

Szlovénia a migránsok szigorúbb azonosítását kéri Horvátországtól, miután Ausztria visszautasította sok migráns fogadását Szlovéniából azzal az indokkal, hogy hamis személyazonossági iratokkal rendelkeztek – jelentette a horvát sajtó szerdán. Bostjan Sefic szlovén belügyi államtitkár a szlovén közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta: javaslatot tettek Horvátországnak egy szakmai találkozóra, amelyen a két ország határrendészetének vezetői egyeztetnének a szigorúbb határőrizetről, valamint a migránsok és a menekültek személyazonosságának pontosabb megállapításáról.

Ausztria a terrorveszély miatt az elmúlt hét végén fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be, és megerősítette határellenőrzését is, ami miatt több száz, Szlovéniából belépni szándékozó migráns fogadását utasította el. A szlovén hatóságok ideiglenesen a postojnai befogadóállomáson helyezték el a be nem fogadott bevándorlókat. Egy részüket, miután Szlovéniában már a valós adatokat adtak meg, beengedték Ausztriába. Arra, hogy a migránsok nem mondanak igazat származási országukat illetően, az osztrák tranzitállomáson dolgozó, arabul tudó tolmácsok jöttek rá.

Szlovéniába kedden 4239 migráns érkezett. Szerdán 12 óráig újabb 2083 fő lépte át a horvát-szlovén határt. Az országban a legfrissebb adatok szerint október közepe óta 376 ezer illegális bevándorlót regisztráltak.

Vesna Pusić horvát ügyvezető külügyminiszter ugyanakkor arra szólította fel Szlovéniát, hogy bánjon emberségesebben a migránsokkal, és távolítsa el a pengés drótkerítést a horvát-szlovén határról, amihez egyúttal felajánlotta Horvátország segítségét. „Ami az ellenőrzést és szervezettséget illeti, a migrációs válság kezelésében Törökországtól egészen Németországig Horvátország jár az élen” – jelentette ki Pusić, hozzátéve: szívesen megosztják Szlovéniával a tapasztalataikat, hogyan kell elérni, hogy a válság ne keltsen feszültséget a társadalomban, és méltó módon bánjanak a bevándorlókkal.

A horvát belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 553 108 embert vettek nyilvántartásba. Kedden 4253, szerda reggel 9 óráig pedig újabb 1037 migráns lépte át a szerb-horvát határt.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. január 20. 10:11
"Azonosítsa rendesen a migránsokat Horvátország!" amikor ezt Orbántól kérték, délről, ahol bejönnek a migránsok, sürgősen északra telepítette a menekülttábort, Vámosszabadiba és ellenőrizetlenül, térképpel zavarta át a migránsokat az országon, amíg a németek el nem hordták őket... most mégis azt hirdeti, hogy ő "Európa megmentője". legfeljebb az egész Balkán is megkapja az "Európa megmentője" címet ha nem azonosít...
Fahrenheit 451
2016. január 20. 10:11
nem igaz. a menekülttáborral direkt kicsinálták a falut és Győrt is: "2013 nyarán menedékkérőket befogadó állomás nyílt Vámosszabadiban. A helyi önkormányzat és a falu lakói egy emberként tiltakoztak a döntés ellen" http://mandiner.hu/cikk/20130805_vamosszabadi_kozseg_lakoi_es_onkormanyzata_nyilt_level_egy_cikksorozat_margojara
Fahrenheit 451
2016. január 20. 10:11
elvetemült aljasság volt a délkelet magyarországi határon bejövő migránsokat az északnyugati határra átzavarni az egész országon és fővárosán keresztül, ellenőrizetlenül, veszélynek kitéve a magyarokat, csak azért, hogy hátha tragédia történik, amikor rendkívüli állapotot hirdethetnek, amikor már kétharmad se kell a teljhatalomhoz. látszik, hogy sötét vagy, mint a bánya, az ostoba dumádból, hogy nem tűnik fel, hogy Baja és Szeged között tucat menekülttábort nyithattak volna, de nekik sunnyogni kellett, a szlovák határon Győr kellett és veszélyeztetni az egész országot, amíg a németek el nem hordták őket.. legalább megindokolnád, hogy szerinted "Európa megmentője" miért eresztette rá észak-magyarországra a délmagyar határon bejötteket.
memocrat
2016. január 13. 20:17
Logikus, h igazad van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!