WHO: Vége az ebolajárványnak

2016. január 14. 17:58

Libériában is vége az ebolának, a több mint 11 ezer halálos áldozatot követelő vírusnak megállt a terjedése – írja az Index.

2016. január 14. 17:58

A WHO szerdán kiadott közleménye szerint az elmúlt két év halálos kórja, a vérzéses lázat okozó Ebola terjedése megszűnt Libériában is, az utolsó érintett országban. A járvány halálos áldozatainak a száma meghaladja a 11 ezret - írja az Index.

A vírus tíz országba jutott el, Spanyolországot és az Egyesült Államokat is beleértve. A hivatalos adatok szerint - amiket a WHO kevésnek tart - összesen 28 637 fertőzés történt.

A vírus azonban a megfertőzött betegek egyes testnedveiben továbbra is életképes egy bizonyos ideig, így még lehetséges újabb betegek regisztrálása. Brownie Samukai libériai védelmi miniszter elmondása szerint a járvány „létében” fenyegeti hazáját. Libériát május és szeptember után harmadszorra minősítik ebolamentesnek, miután a maximális lappangási idő kétszeresét kivárva negatív lett az utolsó fertőzött beteg tesztje is.

 

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!