Rendőrségi razzia során robbantottak Brüsszelben

2016. március 25. 14:12

Egy rendőrségi razzia során történtek a robbantások a Schaerbeek negyedben, éppen akkor, amikor a rendőrség különleges egységei a helyszínre érkeztek. A belga hírügynökség tájékoztatása szerint az akció a kedden, két helyszínen elkövetett terrortámadások után indított nyomozás része.

2016. március 25. 14:12

Két robbanás is hallatszott a brüsszeli Schaerbeek negyedben egy rendőrségi razzia megkezdésekor – jelentette a belga hírügynökség péntek délután. A művelet a kerület Meiser nevű terén zajlik, ahol az egységek egy magánlakásba hatoltak be. A beszámoló szerint több szemtanú fegyverropogást is hallani vélt a jelenleg is tartó akció során. A téren áthaladó villamos utasait kimenekítették.

A robbanás a rendőrség különleges egységeinek a helyszínre érkezésekor történt. A környéket páncélozott járművek segítségével lezárták a felfegyverzett és álarcot viselő rendőrök. A belga hírügynökség tájékoztatása szerint az akció a kedden, két helyszínen elkövetett terrortámadások után indított nyomozás része.

A rendőrség különleges egységei egy magánlakásba történő behatolás közben egy embert lelőttek. Az értesülést a rendőrség még nem erősítette meg.

Frissítés:

Harmadik robbanás is hallható volt a Schaerbeekben zajló rendőrségi akció során – közölte az RTBF belga közszolgálati televízió internetes oldalán pénteken. A televízió jelentése szerint a művelet kezdetén hallott két detonáció után egy harmadik robbanás is történt. A rendőrség aknakereső robotot is bevetett a jelenleg is zajló akció során. A hatóságok által meg nem erősített információk szerint az ártalmatlanná tett ember mellett robbanószerekkel megrakott táskát találtak.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. március 25. 22:27
Jancsika nálam ezer éve az ólban van. Néha vissza engedek egyet-két disznót, de hamar kiderül, hogy az ólban a helyük.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. március 25. 16:12
Orbán meg örjöng, hogy egy vacak terrorista sem foglalkozik magyarországgal, pedig már kaparja a padlót patáival. Annyira gáz hely, hogy itt csak orbán képes élősködni. Ha mégis lesz csetepaté annak meg a ballib lesz az oka, nyilván.
lavor
2016. március 25. 15:48
A belga hatóságok szétcsaptak a fehér középosztály között...jah, nem, megint arab muszlimok egytől egyig az elkövetők.
silenceCZ
2016. március 25. 15:32
ha már terror elleni harc, akkor első lépés Szaud Arábiát földig bombázni vagy amennyiben ehhez finnyásak vagyunk akkor egy rohadt hordó olajat nem venni tőlük... szerintem ez elég sokat segítene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!